Rasim Kırveli Körfez Meclisi’ne Bağımsız aday oldu
Siyaset, 14 Şubat 2019 18:2231 Mart 2019 Yerel seçimlerine çok az bir süre kala, başvuru sürecinin sonu yaklaşırken sürpriz adaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Körfez Belediyesi meclis üyeliğine bağımsız aday olarak Rasim Kırveli başvuru yaptı.
Körfez ilçesinde geniş bir kesim tarafından tanınan Rasim Kırveli, adaylık başvurusu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’ Bağımsız aday olarak Körfez İlçe Seçim Kuruluna, gerekli evraklarımı tamamlayarak başvurumu yapmış bulunmaktayım. Şunu söylemeliyim ki herkes partilerden adaylığa başvurabilir fakat, herkes bağımsız aday olarak seçimlere çıkamaz. Kendimden biraz bahsetmek isterim. Trabzonluyum.1991 yılından beri Körfez ilçemizde ikamet etmekteyim. Bartın Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Aynı zamanda Orman Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yapmaktayım.Tez aşamasındadır. Bunun dışında Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İşletme Bölümü okumaktayım.Türkiye’nin çeşitli illerinde Emniyet ve Askeri personele eğitimler vermiş bulunmaktayım. Türkiye’de alanında ve konusunda ilk dijital kitap olma özelliğine sahip,Onurlu Meslek Polislik adında kitap yazmış bulunmaktayım. Halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Eksperlik yapmaktayım. Körfez Ticaret Odası Komite Başkanlığı yapmaktayım. Bir dönem Tüketici Hakları Derneği Körfez Temsilciliği görevinde bulundum. Çeşitli alanlarda Uluslararası eğitmenlik sertifikalarına sahibim. 2209 kodlu yarışmaya katılarak 1 adet TÜBİTAK projesi yazmış bulunmaktayım. E-Ticaret ve ihracat alanlarında çalışmalar yapmaktayım.1 adet poster bildiri olarak Uluslararası Sempozyumda kabul görmüş poster bildirisi yazmış bulunmaktayım.
6 yaşından beri ticaretin içerisindeyim. Ticaretin değerlerini öğrendiğim çok kıymetli Babam Süleyman Kırveli, Kırveli Ticaret – Kapı olarak 1993 yılından beri Körfez ilçemizde esnaflık yapmaktadır. Vizyon, misyon ve liyakat temel değerlerimdir. Körfez ilçemizin sorunlarını yakinen biliyor ve takip ediyorum. Bağımsız aday olmamdaki en büyük faktör ise, Körfez halkının, Belediye Meclisindeki hiçbir partiye veya kişiye bağlı olmayan ‘’Bağımsız Adayı ‘’ olmaktır. Gördüm ki seçimler öncesi insanlara çeşitli vaatler verilmektedir. Seçildikten sonra, bu vaatlerin ne kadarı yapılmaktadır. Seçildikten sonra vatandaş mecliste temsil mi ediliyor? Yoksa kişisel çıkarlar peşine mi düşülüyor? Bir diğer konu ise partilerin meclis üyesi adaylarına baktığınızda, belediye meclisinde olması gereken uzmanlık alanlarına kaç tane aday sahiptir? Meclis üyesi adayları belirlenirken oy deposu olarak mı bakılıyor? Alınacak kararlar da yapılacak oylama da problem çıkarmayacak kişiler mi süzgeçten geçirilip seçilmektedir? Buradaki durum partilerin kendi takdiridir. Saygı duyuyorum.
İşte ben de burada hiçbir partiye bağlı olmadan, sadece bağlı olduğum tek bir yer var orası da Körfez halkı olarak belediye de halkımı bilgilendirmek, halkın her türlü isteğini o meclise ileten, o mecliste ter döken bir kardeşiniz olarak bağımsız aday olarak başvurdum. Amacım Körfez halkına hizmettir. Ben şeffaf belediyecilikten yanayım. Halka her türlü hesabın verilmesi gerektiğine inanıyorum. Halktan alınan vergilerle belediyecilik hizmetleri yürütülmektedir. Halk olarak verdiğimiz vergilerin nerelerde, nasıl ve hangi işlere harcandığının bilgisini isteme kültürüne sahip olmalıyız. Belediye başkanlıkları veya meclis üyeliklerine aşırı başvurular dikkat çekmektedir. Başarılı olunan bir yere bu kadar başvuru yapılır mı? Şahsi düşüncem yapılmaz. Peki seçim öncesi dört duvar gezen adaylar, neden seçildikten sonra halkla arasındaki sıcaklığı yitirir? Bir diğer sorum da şudur: Var olan Belediye Başkanı tekrar aday gösterilmediğinde, mevcut başkan olduğu dönemde etrafında fır gezenler neden başkan tekrar aday gösterilmediğin de aday gösterilenin etrafında fır gezerler? Kişisel çıkarlar toplumumuza her zaman zarar vermiştir. Ayrıştırmadan, sen sucusun, bucusun demeden, toplumsal çıkarları gözetmemiz gerekmektedir.
Körfez hepimizin yaşadığı güzel ve daha da güzel hizmetleri hak eden bir ilçemizdir. Seçimler en demokratik hakkımızdır. Karar Körfez halkımızındır. Bağımsız adayların mecliste söz hakkına sahip olabilmesi için, geçerli oy sayısının, %10’unu alması gerekmektedir. Sizlerin oylarını bekliyorum. Şeffaf, dürüst, ilkeli ve dinamik bir meclis üyesini görmek istiyorsanız Rasim Kırveli kardeşiniz emrinizdedir. ‘’ Rasim Kırveli, İçinizden Biri…’’
Siyaset, 14 Şubat 2019 18:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
