Lastik-İş’te kongre bu tarihte yapılacak
Gündem, 31 Ocak 2019 11:19Lastik-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, Lastik-İş Sendikası’nın 28. Olağan Genel Kurulu’nun 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmesine karar verdi.
İşte Aynı konuyla ilgili Lastik-İş Sendikası adına yapılan açıklamanın içeriği: Bilindiği gibi Sendikamızın Genel Başkanı Abdullah Karacan 13 Kasım 2018 tarihinde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Genel Başkanımızın vefatının ardından ortaya çıkan durumu değerlendiren Genel Merkez Yönetim Kurulumuz Başkanlar Kurulu ile temsilciler kurulunun görüş ve önerilerini aldıktan sonra sürece ilişkin kararlarını vermiş bulunmaktadır.
Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 21 Kasım 2018 tarihinde toplanmış ve Genel Başkanımıza yönelik saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, bu saldırılardan yılmadan kararlılıkla mücadeleye devam edilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Hemen ardından 3 Aralık 2018 tarihinde toplanan Sendikamızın Temsilciler Kurulu da aynı şekilde Genel Başkanımız Abdullah Karacan’ın anısına sahip çıkmış ve mücadelenin kaldığı yerden sürdürülmesi gerektiğini bildirmiştir.
Tüm bu değerlendirmelerden sonra Genel Merkez Yönetim Kurulu kendi arasında yaptığı bir seçimle, Başkanlar Kurulu ve Temsilciler Kurulunda ortaya çıkan eğilimlere uygun olarak Genel Sekreterimiz Alaaddin Sarı’yı Genel Başkan olarak görevlendirmiştir. Ayrıca gelişmelere ilişkin Sendikamızın kararlılığını kamuoyuna yazılı/sözlü basın toplantısı ve duyurularıyla açıklamıştır. Genel Merkez Yönetim Kurulumuz dört yıllık süresi dolmakta olan Genel Kurul dönemini de dikkate alarak yeni Olağan Genel Kurul’un 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da toplanmasına karar vermiştir.
Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Sendikamız Lastik-İş, Abdullah Karacan’ın başkanlığı döneminde Ülkemizdeki en başarılı ve demokratik sendikal uygulamalara imza atan bir sendika olmuştur. Ayrıca bu dönemde Lastik-İş her açıdan güçlenmiş ve gelişmiştir. Üye sayısı üç kat artmış, maddi altyapısı güçlenmiş, kendi binalarına, sosyal tesislere ve otellere sahip olmuştur. Aynı dönemde sınıf mücadelesine de aktif bir şekilde katılan Sendikamız, sendikal hak ihlallerine, taşeronlaşmaya, kıdem tazminatını yok etme kampanyalarına, güvencesizliğe ve örgütsüzlüğe karşı kararlı bir mücadele sürdürmüştür.
Sendikamız Lastik-İş, 23 Şubat ‘da toplanacak 28. Olağan Genel Kurulu ile de Rıza KUAS ve Abdullah Karacan’lardan aldığı bayrağı daha da yükseltecek ve Lastik, Petrol, Kimya İşçilerinin öncü gücü olarak yoluna devam edecektir. Yeni Genel Kurulumuz da, Lastik- İş’in Genel Merkez Yönetimi, Şube Yönetimleri, Genel Kurul Delegeleri, İşyeri Sendika Temsilcileri ve Üyeleriyle ayrılmaz bir bütün olduğunu ve dimdik ayakta durduğunu gösterecektir. Sendikamız tarihinden aldığı güçle bulunduğu yerden en küçük bir geri adım atmadan ve hiçbir saldırıdan yılmadan mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Gündem, 31 Ocak 2019 11:19
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli sahillerinde hayat kurtarmak için koşuyorlar!
Akaryakıtta bir zam daha
Başkan Hürriyet o mahallede kentsel dönüşüm için kolları sıvadı
Büyükakın’dan STK’lara her zaman yanınızdayız mesajı
Borcunu ödeyebilmek için simit satan emekli
Elinizi vicdanınıza koyun
Vatandaşı aidatsız karta yönlendirecek karar!
Bakan Şimşek görevden alınırsa erken seçim için düğmeye basıldı mı demektir?
Askeri hastaneler böyle mi açılacak?
Başiskele’de o kavşak yeniden düzenlendi
Körfez’de 7 ragbiciye daha milli davet
Aslantaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'daki açılışta bir araya geldi
Komedyenlerin tutuklandığı bir ülkede demokrasi laftan ibarettir
Doğu Kışla’da dönüşüm mesaisi
Derinceliler sağlıklı yaşam için yürüdü!
Kocaeli’nde bisikletle çevreci ulaşımda rekor!
İzmitli genç kızın büyük başarısı! Türkiye üçüncüsü oldu
Akaryakıtta indirim umutları suya düştü!
Kocaeli vekili TBMM’de konuştu: Esnaf perişan
Çay fiyatlarına bir zam daha
Kocaeli’nin tanınmış iş insanı Kayalar vefat etti
Musluk suyuna da her ay otomatik zam
Şehit isimlerini silip APO mu yazacaksınız?
İzmit’te Kır Düğün Salonu açılıyor
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
Büyükşehir’in Derince’de yaptırdığı cemevinde buluştular
Anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Son anketten hangi parti 1'inci çıktı?
Anahtar Parti Kocaeli’de şok! Feshedildi
BTP’liler Atatürk’ün Büyük Taarruzu yönettiği Kocatepe’de buluştu
Akaryakıta bir zam daha
