Fatma Kaplan Hürriyet’ten Sungurlu Barajı açıklaması
Siyaset, 13 Ocak 2019 02:50CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, Sungurlu Barajı’nın ÇED Olumlu Kararı’nın mahkemece iptal edilmesinin ardından bir basın açıklaması yayınladı.
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen Kandıra’nın Akçaova ve Teksen köyleri dahil olmak üzere 15 köyü sular altında bırakacak Sungurlu Barajı ile ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan ÇED Olumlu Kararı11. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Konunun başından beri takipçisi olan ve Kandıra köylüsünün yanında olan Fatma Kaplan Hürriyet konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.
MECLİSTE DEFALARCA DİLE GETİRMİŞTİ
Sungurlu Barajı ÇED Olumlu Kararı’nın iptal edildiğinin ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yayınlayan CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediyesi Başkan adayı Hürriyet; “Kandıra’nın Akçaova ve Teksen Köylerini tamamen sular altında bırakacak ve bu köylerle çevresindeki 16 köyü daha etkileyecek olan Sungurlu Barajı ile ilgili köylümüzün her daim yanında olduk, birlikte mücadele verdik. 2015'te Akçaova'da yapılan ÇED Toplantısında yalnız bırakmadık, mecliste sürekli olarak dile getirdik, araştırma önergemizi sunduk. Yaklaşık 5 bin ton orman ürünü, 2 bin ton fındık, 5 bin ton sütün, 10 bin ton beyaz etin ve 60 ton doğan mantarın üretimiyle yıllık 50 milyon TL'ye yakın üretim heba olacak dedik. Yanlış yapıyorsunuz, birileri zengin olsun diye kimse toprağından olmamalı, zengin tarım arazileri sular altında kalmamalı diye defalarca dile getirmiştik. Neden İstanbul’un 2071 yılına kadar suya ihtiyacı yok derken, 50 yıl ömrü bulunan baraj yapılmak isteniyor diye sormuştuk”
HAK YERİNİ BULDU
Açıklamalarına devam eden Hürriyet “İstanbul 11. İdare Mahkemesi de yapılan ÇED Toplantısı ve kararının ne kadar mantıksız, haksız olduğunu gördü. Mahkeme ‘Projenin yapılacağı sahanın özelliğe göre gerekli ve yeterli bilimsel araştırma ve irdelemelerin yapılmadığı, keşif esnafında elde edilen bilgi ve bulgular ile dosyada mevcut veriler esas alınarak yapılacak değerlendirmenin ise çevresel etkileri tam anlamıyla ortaya koyamayacağı sonucuna varılmış olup, eksik incelemeye dayalı olarak hazırlanan ÇED Raporu dayanak alınarak verilen dava konusu 4192 sayılı 'ÇED OLUMLU' kararında hukuka uygunluk bulunmamıştır’ diyerek ÇED kararını iptal etmiştir. Sonunda kazanan rant değil, sonuna kadar arkasında durduğumuz Akçaovalı ve Teksenli olmuş, hak yerini bulmuştur” dedi.
Siyaset, 13 Ocak 2019 02:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
