İzmit Belediyesi’nden örnek çevre çalışmaları
Gündem, 09 Ocak 2019 16:44İzmit Belediyesi çevre projeleriyle örnek oluyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen tekstil atığı, atık lastik, hurda araç, elektronik atık ve atık pil çalışmaları ile hem çevre korunuyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.
113 TON TEKSTİL ATIĞI
Belediye yetkilileri, şehrin 140 noktasına konulan tekstil kumbaralarından bir yıl içinde 113 ton tekstil atığı toplandığını belirterek “ toplanan atıklar geri dönüşüm yoluyla ekonomiye tekrar kazandırılmaktadır. Belediyemize 30 bin lira da gelir getiren tekstil kumbaraları olmadan önce bu atıklara çöpe atılıyordu” dediler.
21 TON ELEKTRONİK ATIK
İzmit Belediyesi ekiplerince 2018 yılı içinde yaklaşık 21 ton elektronik atık toplandı. İçerisinde civa gibi ağır metaller bulunan eski televizyon, buzdolabı, bilgisayar, çamaşır makinası gibi atıklar toplanarak ayrıştırma merkezinde parçalara ayrılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Belediye Yetkilileri, vatandaşların ev ve işyerlerindeki elektronik atıkları 318 00 77 numaralı telefonu arayarak görevlilere aldırabileceklerini söylediler.
ATIK PİLLER
İzmit Belediyesi atık pillerin çöpe atılarak toprağın, havanın, suyun kirlenmesinin de önüne geçen çalışmalar yapıyor. Şehrin yüzlerce noktasına konulan atık pil kutularında toplanan kullanılmış piller çevreye zarar vermeyecek şekilde depolanıyor. Başta okullar olmak üzere ev ve işyerlerinden bir yıl içinde 5 ton 100 kilogram pil toplandığı kaydedildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ilçeler arası atık pil toplama yarışmasında İzmit Belediyesi birinci sırada yer alıyor.
HURDA ARAÇ VE LASTİKLER
İzmit Belediyesi’nin örnek alınan çevre çalışmaları arasında hurda araçlarla ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanması da yer alıyor. Belediye ekiplerince, boş arazilerden, mahalle aralarından bir yıl içinde 14 ton 100 kg. atık lastik toplanarak geri dönüşümü sağlandı. Ekiplerce ayrıca insan ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturan mahalle aralarındaki hurda araçlar da tek tek toplanıyor. 2018 yılı içinde yol kenarlarına, boş alanlara terkedilen 223 hurda aracın çekiciler yardımıyla kaldırıldığı kaydedildi. : İzmit’in 140 noktasına konulan tekstil kumbaralarından bir yıl içinde 113 ton tekstil atığı toplandı.İçerisinde civa gibi ağır metaller bulunan eski televizyon, buzdolabı, bilgisayar, çamaşır makinası gibi elektronik atıklar toplanarak ayrıştırma merkezinde parçalara ayrılarak çevre kirliliğinin önüne Başta okullar olmak üzere ev ve işyerlerinden bir yıl içinde 5 ton 100 kilogram pil toplandı.Belediyesi tarafından mahalle aralarındaki hurda araçlar ve lastikler tek tek toplanıyor.
Gündem, 09 Ocak 2019 16:44
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
