Bu güç sarhoşluğunun sonucudur
Gündem, 03 Ocak 2019 11:08Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik iktidara yüklendi.
İşte o açıklamanın içeriği: Toplumlar eleştiri ile fikre, bilimsel çalışmalar İle hukuk ve şeffaflığa, hesap verilebilirlik ile erdemli yönetime kavuşurlar. Ne yazık ki günümüz Türkiye’sinde bunlardan bahsedemiyoruz. Mevcut iktidar eleştiriye kapalı hukuka saygısız kapalı kapılar ardındaki akçeli işleri ve Sayıştay raporlarında tespiti yapılmış usulsüzlüklerine rağmen israfa ve hesap vermekten kaçmaya devam etmektedir.
Bu tamamen güç sarhoşluğunun bir sonucudur. Değerli arkadaşlar yönetimde iseniz hesap vermek zorundasınız. Erdemli insanlar böyle yapar. Toplumu adalet ile dengede tutarsınız. Dengeyi sağlayamayan insan yönetimde başarılı olamaz. Başarılı olamıyorsanız güç ve iktidar sizi bozmuş demektir.
İMuhalefetin eleştirileri olmazsa demokrasi olmaz. Bazen iktidarların dinlenmesi gerekir. Muhalefete şans vermek yeni bir bakış açısı kazandırır. Bugün iktidar neredeyse her gün görüştüğü ABD başkanı Trump’a gösterdiği sevgi saygının onda birini muhalefete göstermekten çekiniyor. Hatada ısrar etmek Türkiye’ye kaybettirir. Türkiye ne yazık ki tek parti dönemine döndü. Bunun en somut örneğini Meclis başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesiyle gözler önüne serdiler.
Bu hususta anayasanın hükmü gayet açık. TBMM Başkanı, üyesi bulunduğu partinin hiçbir çalışmasına iştirak edemez. Bu hükme rağmen Binali Bey hem mevcut makamından istifa etmemiş, hem de Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir. Ne yazık ki mevcut hükümetin ne anayasaya ne de kanunlara hiçbir saygısı yoktur. "Ben yaptım oldu." anlayışıyla istediği neticeyi elde edebilmek için her yola başvurmakta, hukukun üstünlüğü ilkesini göz ardı etmektedir. Bu arkadaşlara buradan seslenmek istiyorum: "Gösterdiğiniz yol yanlış uygulamalara- illegaliteye neden olur”
Belki bir gün sizin de düzgün işlemesi gereken bir hukuk sistemine ihtiyacınız olur. Ne olur hukuku yok saymayın. Anayasayı tahfif ederek hiçbir netice elde edemezsiniz. Kanun yapan kurumun Başkanı olan Binali Bey bu hukuksuzluğa evet dememelidir. Kendisinden; meclisin en tepesindeki isim olarak, kanuna, Anayasaya saygı duymasını ve gereğini yerine getirmesini bekleriz. Yoksa tarih asla sizi affetmez.
EKONOMİMİZ POŞETİN 15 KURUŞUNA MUHTAÇ EDİLDİ
17 yıldır üretime dayalı kalıcı bir ekonomi modeli ortaya koyamadığı gibi başımıza yeni çoraplar ören iktidar, ekonomiyi iflasa sürüklemiştir. Bu süreçte en büyük yarayı hiç şüphesiz ekonomi almıştır. Türkiye ekonomisinin düştüğü durum vatandaşın cebinde çok şiddetli bir şekilde hissedilmektedir. Sadece eğitim seviyesinde değil enflasyonda da maalesef Sudan’la, Orta Afrika’yla, Zimbabve ile yarışan bir ülkeyiz artık.
Hayaller Amerika gerçekler Afrika.
Sanayi Üretimi ve İmalat Sanayi kullanımı kapasitesi, 2018 yılında da bir önceki yıla nazaran ciddi oranda düşüşler yaşadı. İşsizlik çift haneli rakamları gördü. Eylül ayı rakamlarında %11 oranına ulaştı. Enflasyon Kasım ayı rakamları %21’i buldu. Ekonomiyi nereden tutarsanız tutun. Sağlam bırakılmış hiçbir yanı yok. Ortada hapsedilmiş papaz bile yokken Dün geceyarısında 2 saatin içinde Dolar 40 kuruş birden fırladı. Ne yazık ki kriz vatandaşımızın canını fena halde yakmaya devam ediyor . İktidar ise krizle mücadele yollarını düzgün bir biçimde belirleyemedi. Geldiğimiz noktada ekonomimiz, poşetin 10 kuruşuna muhtaç bırakılmıştır. Ümit ederiz ki çevre duyarlılığı için toplanan bu paralar işsizlik fonu için toplanan bugün 125 milyarı bulan ama işçiye verilmeyen iktidarın açığını kapatmak için kullanılan paralar gibi olmasın.
Taşları bağlamışlar köpekleri salmışlar.
Her hafta koca koca asırlık şirketlerin konkordato haberlerini alıyoruz. Ne acıdırki şirketlerin konkordato ilan etmesi ekonominin geldiği noktayı gösterirken yeni sıkıntılara neden olmaktadır. Konkordato ilan eden şirketlerden alacağı olanlar alacaklarını almasına kanunla engel olunurken konkordato ilan eden şirket alacaklarını almakta herhangibir engelle karşılaşmamaktadır. Bu da piyasada ekonomik kangrene dönüşmektedir. Adeta taşları bağlanmış köpekleri serbest bırakılmış bir mahalleye benzemektedir. Bunlara acilen çare bulunması gerekiyor.
İşte bu noktada milletimizin önüne seçim geldi.
Ya üretim ekonomisini ya da beton ekonomisini tercih edeceksiniz Ya şeffaf yönetim isteyeceksiniz ya da millet adına tespit yapan Sayıştay müfettişlerinin görevden alınmasını seyredeceksiniz. Ya hesap vermeyi bileni kul hakkından korkanı baş edeceksiniz ya da milli piyangodan para çıkmış gibi hesapsızca para harcayan Belediye Başkanlarına boyun eğeceksiniz. Ya kendi özel arabasını makam arabası yapan Saadet partili başkana oy vereceksiniz ya da milletin parasıyla alınan, Passatı bile beğenmeyen milyonluk Audi veya Range Rover marka cipi makam arabası kullanacak adama oy vereceksiniz. Tercih sizin.
Gündem, 03 Ocak 2019 11:08
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
İGSAŞ’ta yeni yatırımla hedef yılda 1 milyon ton su tasarrufu
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
