Asgari ücretliye kötü haber
Siyaset, 02 Ocak 2019 07:042019 yılı içinde kesilecek gelir vergisi miktarları belli oldu. Buna göre yıllık maaşı 18 bin lirayı aşan kişiler yüzde 20 oranın da vergi ödeyecek. 2019 yılı için net maaşı 2 bin 20'ye yükselen asgari ücretli de yüzde 20 oranında vergi ödeyecek.
Çalışana, asgari ücretliye kötü haber yüzde 20 vergi ödenecek. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelir vergisi tutarları belli oldu. Yıl başından itibaren elde edilen gelir toplamının 18 bin lirayı aşması halinde çalışanların gelirlerinden yüzde 20 oranında kesinti yapılacak. Çalışanların maaş ve ücretlerinden yapılacak vergi kesinti oranlarını belirleyen Gelir Vergisi Genel Tebliği yayımlandı.
Gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınacak tutarlar da yeniden belirlendi. Tebliğe göre, 18 bin liraya kadar yüzde 15, 40 bin liranın 18 bin lirası için 2 bin 700 lira, fazlası için yüzde 20, 98 bin liranın 40 bin lirası için 7 bin 100 lira (ücret gelirlerinde 148 bin liranın 40 bin lirası için 7 bin 100 lira), alınacak.
Fazlası için yüzde 27, 98 bin liradan fazlasının 98 bin lirası için 22 bin 760 lira, (ücret gelirlerinde 148 bin liradan fazlasının 148 bin lirası için 36 bin 260 lira), fazlası için yüzde 35 gelir vergisi alınacak.
ASGARİ ÜCRETLİ DE YÜZDE 20'YE GİRDİ:
2 bin 20 lira olan asgari ücret eylülden itibaren bir üst vergi dilimi olan yüzde 20’ye girecek. Bekar bir işçi için geçerli olan net 2 bin 20 lira asgari ücretten vergi kesintisi yapılmayacak ancak evli ve çocuklu asgari ücretlilerden kesinti yapılacak.
Bu nedenle 2 bin 155 lira alan evli ve 3 çocuklu asgari ücretli eylül ayından itibaren bir üst vergi dilimine girecek. Ortalama 3 bin 500 lira maaş alan bir memur yüzde 20’lik dilime daha erken girecek. Haziran ayından itibaren maaşından yüzde 20 gelir vergisi kesintisi olacak.
Siyaset, 02 Ocak 2019 07:04
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Ömeroğlu´ndan 19 Mayıs mesajı: Bağımsızlığımıza atılan ilk adım
Körfez Yarış Pisti’nde zorlu hafta sonu
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan da 19 Mayıs mesajı geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmit’te forma imzalatıldı
Körfezim Eğitim Kurumları'nda gençlerin coşkusu görülmeye değerdi
Ormanya’da uçamayan leylekler aşka geldi!
İzmit’te şok ölüm! 5. kattan yere çakıldı
Başkan Söğüt: Gençlerimiz ülkemizi daha güçlü seviyelere taşıyacak
Gölcük İhsaniye’deki o çalışma ne zaman bitecek?
Derince’de Engelliler Haftası buluşması
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
