Sirmen aday olamıyor, peki kim aday gösterilecek?
Siyaset, 29 Aralık 2018 15:53İYİ Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etmek istediği Sefa Sirmen siyasi yasak engeline takıldı. İl eski Başkanı Serdar Kaman’ın aday gösterileceği iddia ediliyor.
İşte İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız tarafından Facebook düzeyinde yapılan açıklamanın içeriği şöyle: Kamuoyunun bilgisine; Bilindiği üzere, CHP ve İYİ Parti, 31 Mart Yerel seçimleri için, başta Büyükşehirler olmak üzere, bu seçimlere işbirliği içerisinde girme noktasında fikir birliğine varmıştır. Bu doğrultuda da, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı; Muhterem Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin de memleketi olması münasebetiyle; İYİ Parti’ye yani partimize bırakılmıştır.
Gerek Seçim sürecinin uzun olması ve gerekse en doğru tercihi yapabilmek adına saha çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün kamuoyunda çıkan bir haber de :“İYİ Parti eski İl başkanı dr. Serdar Kaman beyin; genel başkanımız tarafından Ankaraya davet edildiği, Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adaylığı teklif edildiği ve bu teklifin kabul görüp kesinleştiği” haberi yer almıştır. Dolayısıyla Kocaeli il başkanlığımızca bir açıklama yapmak zaruriyeti doğmuştur.
Şunu herkes İyi bilmeli ve idrak etmel ki; bu göreve gelirken önce ailemize, sonrada tüm partililerimize bir söz verdik! Sessiz çığlıkların sesi olacağız. Tükenen umutlara, nefes olacağız. Tüm varlığımızı ortaya koyacağız. Başaracağız... Başaracağız... Başaracağız... İşte bu noktada, amacımız başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, tüm Türkiye’ye İYİ Parti mührünü vurmaktır !
Bahse konu adaylık meselesine gelince; Sayın Dr. Serdar Kaman; partimizin İl başkanlığını yapmış, mesleğinde oldukça başarılı, sadece şahsımın değil, tüm İzmitlilerin sevdiği, değer verdiği bir hekim ve siyasetçidir. Kendisi il başkanlığı makamından ayrılırken de, Kocaeli’ne hizmet etmek adına böyle bir düşüncesi olduğunu ifade etmişti. Serdar Kaman, siyasi nezaketi, ülkemizde siyaset yapan birçok siyasetçiden çok daha iyi bilen bir arkadaşımız, dostumuzdur.
Bu doğrultuda başlangıçta, düşüncesini şahsımla paylaşmış, akabinde kıymetli genel başkanımızdan randevu talep ederek düşüncelerini aktarmış ve bu doğrultuda genel merkezimize aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, genel başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin de tensipleri doğrultusunda Kocaeli İl Başkanlığımız tarafından belirlenecektir. Sayın Serdar Kaman beyin müracaatları, başta şahsım olmak üzere, tüm partimizce de memnuniyetle karşılanmıştır.
Süreç devam etmektedir. Partimiz açısından en hayırlı ve iyi sonucu almak adına çalışmalarımız devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde yeni yıla girmişken nihai açıklamaları adayımızla birlikte il teşkilatımızda yapacağız. Bu vesile ile, tüm hemşerilerimizin yeni yılını tebrik ediyor, herkese sevgi ve esenlikler diliyorum. Kamuoyuna saygılarımla.
Siyaset, 29 Aralık 2018 15:53
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
Çayırova’da ulaşım konforu artıyor
Ağzı olan konuşuyor! Seçim yapılmayacakmış
Derince’de motosiklet tutkusu ölüme götürdü!
Gram altınla ilgili tarih verildi!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
Antidepresan satışları yüzde 60 arttı
Kılıçdaroğlu, CHP'li vekili AKP'ye gönderdi!
