Asgari ücret artışı işçiyi de işvereni de zora soktu
Siyaset, 27 Aralık 2018 18:33Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik asgari ücret artışı işçiyi de işvereni de zora soktu dedi.
İşte o açıklamanın içeriği: Sevinelim mi?Üzülelim mi? En az 2.500 TL olması gereken Asgari ücret 2000 TL olarak belirlenmiştir Kötü mü oldu diyenlere “her artış güzeldir Lakin yetersizdir” diye cevap vermek isteriz. İşçiye senin hakkın bu! sesini çıkarma! dercesine işçilerimiz psikolojik baskı altına alınmaya çalışılıyor. İşçilerimiz artışı Mecbur kabul etmek zorunda. Ama emin olun bu travmayı ve mobingi not ediyor. İşin diğer bir tarafı da işveren açısından oluşan maliyettir. İyi de kardeşim ucuza adam çalıştırmak da ayıp oluyor diyebilirsiniz. Alınterinin hakkı kurumadan ödenmeli diyebilirsiniz. Haklısınız. Ama ayakta kalan işveren “bulursanız” ona bunları söyleyin deriz.
Toplumsal ekonomik travma yaşıyoruz. Hem derinden hem de açıktan yaşanan bir travma. Para dönmüyor. Ekonomi para sirkülasyonu olmadan nefes alamıyor. Parası olanların ekseriyeti zor ve zahmetli üretime dayalı yatırımdan kaçıyor. Daha fazla gelir getiren yüksek faize kayıyor. Ve de yüksek faizli krediler nedeniyle kredi kullanan olmayınca hepten ticari döngü kırıldı. Sıcak parayla beslenen toplumsal motivasyon bozuldu.
ÜRETİM İÇİN ÇÖZÜM YOLU BULMALIYIZ
Üretim motivasyonu İçin bağırmadan konuşmayı, birbirimize en azından saygı göstermeyi, liyakati öncelemeyi, adil olmayı öğrenirsek çözüm yolu bulunur. Siyasette dış politikada ekonomide yanlış referanslara bel bağlarsanız sonuçlar ağır olur. Ne diyelim körle yatan şaşı kalkar. Memleket sorunlarının çözümü fikri ve vicdani zenginlikle ele alınması gerekmektedir. Maalesef hem şehrimiz de hem ülkemiz de birçok konuda olduğu gibi bu alanda da sığlık yaşanmaktadır. Hacivat Karagöz misali atışmalar yapılarak eleştiri yapana kızarak ver papazı al papazı dedikten sonra eldeki papazı da kaybederek zaman, ekonomik ve itibar kayıplarına neden olunmaktadır.
MUTLU YAŞAYACAĞIMIZ ŞEHİRLER İNŞAA ETMEK İSTİYORUZ
Şehri yönetenlerin geçmişten ders almadığı, değerlerine bağlı gelecek vizyonu olmadığını üzülerek izlemekteyiz. Bugün Kocaelimizin adeta ben geliyorum diyen, önlem alınmazsa bir felakete dönüşecek kentsel dönüşüm gündemi var. Arsa sahibinin hakkı- müteahhittin hakkı- belediyenin hakkı- siyasetçinin göz hakkı derken Kocaelinin, yani hepimizin geleceği elimizden kayıp gidiyor.
Sorun bu noktaya gelmeden şehrin tüm bilim adamları siyasi-mesleki -sosyal-sivil tarafları makul sayıdaki kişilerle bir araya gelinmeli ortak çözüm arayışları yapılmalıdır. Şehrin sürdürülebilir imarı için medeniyetimizin temel taşlarından aile-mahalle-komşuluk-çevre standartlarına, evrensel ve deprem gerçeğine afet yönetim planlarına uygun yapılaşma ilkeleri belirlenmelidir. Kentin tarihi ve doğal yapısını-güzelliğini bozmayan ezmeyen bütüncül bir yapılaşmayı öncelemeliyiz. Kentsel dönüşüm nedir ve ne değildir sorularının cevabını bulmalıyız.
Etik ve estetik kurulları oluşturmalıyız. Şehre bakıldığında adeta noktalama işaretlerini, deve hörgücünü andıran yapılaşmaya izin vermemeliyiz. Kocaeli Allah’ın bahşettiği bir çok doğal güzelliği barındırmaktadır. Ancak ruhsatlandırılmış da olsa her yeni yapılan inşaatla adeta bu tabii güzellikle savaşa giriliyor. Kocaeli’nin her tarafında adil ve planlı kentsel dönüşüm ilkeleri belirlenmelidir. Prof. Saadettin Öktem’in dediği gibi “Toplum kendi değerlerine göre bir şehir inşa edebilirse o şehirde mutlu yaşar” Lütfen kamplaşmadan bu işe çözüm bulalım. Yoksa önlem almayan her yetkili siyasetçinin yüzüne karşı hain demek bu şehirde yaşayan herkesin hakkıdır. Sonradan Kocaeli’ye ihanet ettik demenin de kimseye faydası yoktur.
İşte bu noktada tüm Kocaeli’de bu şehri ve insanını düşünen, sevgi ve saygıyla davranan “Temiz İnsan”larla, adaylarla karşınıza çıkıyoruz. Başlangıcını Başiskele’den Av. Zafer Mutlu ile yaptığımız ilk aday açıklamamıza diğer ilçelerde ve Büyükşehirde çok yakında adaylarımızı ilan ederek devam edeceğiz.
Siyaset, 27 Aralık 2018 18:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
Çayırova’da ulaşım konforu artıyor
Ağzı olan konuşuyor! Seçim yapılmayacakmış
Derince’de motosiklet tutkusu ölüme götürdü!
Gram altınla ilgili tarih verildi!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
