O iki ilçede mesai bitiminde çocuk doktoru yok
Siyaset, 24 Aralık 2018 14:31İyi Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebze ve Darıca’daki çocuk doktoru sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.
ÇOCUKLAR MESAİ SAATİ DIŞINDA HASTALANMASIN
Önergesinde; Kocaeli Gebze ve Darıca’daki hastanelerde çocuk doktoru sıkıntısı yaşanmaktadır. Hem özel hastanelerde,hem de Devlet Hastanesi’nde mesai saati dışında çocuk doktoru bulmak neredeyse imkansızdır.”diyen Türkkan, bu nedenle hastaların, genellikle İstanbul Kartal’daki Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ya da İzmit’e yönlendirildiğini yazdı. Türkkan; bu sıkıntının yıllardan beri devam ettiği ve hala çözülemediğinin dile getirildiğini de belirtti.
2019’DA GEBZE VE DARICA’YA DA DOKTOR ATANACAK MI?
Sağlık Bakanı Koca’ya verdiği önergede, TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ifade edilen, 2019 yılında 25 bin sağlık personelinin atamasının gerçekleştirileceği ifadesini de hatırlatan Türkkan, bu atama kapsamına Gebze ve Darıca’daki hastaneler de dahil midir, bu hastanelere çocuk doktoru ataması yapılması düşünülmekte midir? sorusunu yöneltti.
İşte Türkkan’ın soruları:
1-Kocaeli’nin Gebze ve Darıca ilçesinde kaç çocuk doktoru görev yapmaktadır, bu doktorların hastanelere sayı olarak dağılımı nasıldır?
2-Gebze ve Darıca’daki hastanelerde neden mesai saati dışında çocuk doktoru sıkıntısı yaşanmaktadır, doktorların çalışma sistemleri nasıldır, hastanelerde nöbet sistemi uygulaması yok mudur?
3-İki ilçede yaşanan bu problem nedeniyle çocuk hastaların genellikle İstanbul Kartal’daki Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ya da İzmit’e yönlendirildiği doğru mudur?
4-Bu konuda hasta ve hasta yakınları neden mağdur edilmektedir, bu problem yıllardır neden çözülememiştir?
5-TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ifade edilen, 2019 yılında 25 bin sağlık personelinin atamasının gerçekleştirileceği ifadesi düşünüldüğünde, bu atama kapsamına Gebze ve Darıca’daki hastaneler de dahil midir, bu hastanelere çocuk doktoru ataması yapılması düşünülmekte midir?
6-tanması planlanan 25 bin sağlık personeli içinde Gebze ve Darıca’daki hastanelerde görev yapacak doktorlar yer almıyorsa bu ilçelerde ivedilikle çözüm bekleyen çocuk doktoru sıkıntısının giderilmesi için herhangi bir çalışmanız olacak mıdır, bu sıkıntıyla ilgili olarak nasıl bir düzenleme yapılması düşünülmektedir?
Siyaset, 24 Aralık 2018 14:31
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Balkan halk oyunları coşkusu Kocaeli sokaklarına taşındı
BTP lideri Baş’tan, Milli Eğitim Bakanı’na tokat gibi yanıt!
Kocaeli’nde yeni yatırım ihaleye çıkıyor
AKP'ye geçince müfettişler rapor yazmaya korktu!
Körfez’de sünnet şöleni coşkusu
D-100’den TEM Otoyolu Dilovası ve Doğu Hereke gişeleri kapatılacak!
Kocaeli sahillerinde hayat kurtarmak için koşuyorlar!
Akaryakıtta bir zam daha
Başkan Hürriyet o mahallede kentsel dönüşüm için kolları sıvadı
Büyükakın’dan STK’lara her zaman yanınızdayız mesajı
Borcunu ödeyebilmek için simit satan emekli
Elinizi vicdanınıza koyun
Vatandaşı aidatsız karta yönlendirecek karar!
Bakan Şimşek görevden alınırsa erken seçim için düğmeye basıldı mı demektir?
Askeri hastaneler böyle mi açılacak?
Başiskele’de o kavşak yeniden düzenlendi
Körfez’de 7 ragbiciye daha milli davet
Aslantaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'daki açılışta bir araya geldi
Komedyenlerin tutuklandığı bir ülkede demokrasi laftan ibarettir
Doğu Kışla’da dönüşüm mesaisi
Derinceliler sağlıklı yaşam için yürüdü!
Kocaeli’nde bisikletle çevreci ulaşımda rekor!
İzmitli genç kızın büyük başarısı! Türkiye üçüncüsü oldu
Akaryakıtta indirim umutları suya düştü!
Kocaeli vekili TBMM’de konuştu: Esnaf perişan
Çay fiyatlarına bir zam daha
Kocaeli’nin tanınmış iş insanı Kayalar vefat etti
Musluk suyuna da her ay otomatik zam
Şehit isimlerini silip APO mu yazacaksınız?
İzmit’te Kır Düğün Salonu açılıyor
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
