Yeri, zamanı ve yaşı yok; paylaşmaktır hayat
Gündem, 14 Aralık 2018 10:45Kocaeli’ de Facebook Sosyal Paylaşım sitesinde örgütlenerek günden güne büyüyen Kocaeli Hayra Koşanlar Gönüllüleri umut olmaya devam ediyor. 30 bini aşan üye sayısı ile Sosyal Medya Üzerinden organize olan ekip, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürüyor. Dernek Başkanı Zekeriya Tarcan ve yönetim kurulu üyeleri ile çalışmalarına devam eden Hayra Koşanlar Ekibinin hedefi 100 bin üyeye ulaşmak.
Dört Bir Yandan Destek Geliyor
Sosyal Medya üzerinden hayırsever insanlarla yardıma muhtaç birey ve aileler arasında köprü olan ekip 30 bin üyesi ile birlikte mutluluk dağıtıyor. Tespit ettikleri ailelerin ihtiyaçlarını belirleyen grup yaptıkları duyurular ile ihtiyaçları hızlı bir şekilde tamamlayıp, ailelere sunuyor. Din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın yüzlerce ihtiyaç sahibine ulaşan ekip gönüllülük esasına dayalı çalışmaları ile taktir topluyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, mont, bot, giyim gibi destekler veren Kocaeli Hayra Koşanlar gönüllüleri ‘’ Üşüyen ve aç kalan çocuğumuz Kalmasın ‘’ sloganları ile binlerce çocuğa ulaşarak ihtiyaçlarını gideriyor. Sağlık sorunu yaşayarak tedavi sürecinde mağdur kalan ilaç ve tedavi masraflarını karşılayamayan bireylere ulaşan gönüllüler, gıda ve yakacak yardımları, ev eşyası, fatura desteği, kira ve yardıma ihtiyaç duyulan her alanda ailelere destek oluyor.
Eller Çok Olunca Yük Hafifleşir
Kocaeli Hayr’a Koşanlar Derneği Başkanı Zekeriya Tarcan, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek ‘’ Eller çok olunca yük hafifleşir ‘’ dedi. Tarcan, 3 kişi ile başlayan yardım ekibinin şuan 30 bin üyeye çıkmasından mutlu olduklarını belirtti. Kocaeli’de yaşayan ihtiyaç sahibi aileler ve hayırsever insanlar arasında köprü olduklarını belirten Zekeriya Tarcan ‘’ İnsan kendinden sorumlu, yakınlarından sorumlu ve diğer insanlardan da sorumludur. İnsanın insana hizmetini ve fedakarlığını dinimiz ibadet saymıştır. Peygamberimiz, insanın en hayırlısı, insanlara en çok faydası olan diye tarif etmiştir. İnancımızda insanları incitmeden yardımcı olmak vardır ‘’ dedi. Yardımlaşmanın önemini vurgulayan Tarcan Peygamberimizinde buyurduğu gibi ‘’ Komşusu açken tok yatan bizden değildir “ düsturu ile yola devam edeceklerini söyledi.
Aldıkları yardım taleplerini tek tek değerlendirerek, ailelerin evlerine giderek ihtiyaç tespiti yaptıklarını belirten Tarcan, ihtiyaçları listeleyip duyuru yaptıklarını ve kısa bir zamanda toparlanan ihtiyaçları teslim ettiklerini belirten Tarcan, destek olan hayırseverlere teşekkür etti. Bu anlamlı yardım grubunu sosyal medya üzerinden Kocaeli Hayr’a Koşanlar sayfasından takip edebilir ve sizlerde üye olabilirsiniz.
Gündem, 14 Aralık 2018 10:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Akaryakıtta bir zam daha
Başkan Hürriyet o mahallede kentsel dönüşüm için kolları sıvadı
Büyükakın’dan STK’lara her zaman yanınızdayız mesajı
Borcunu ödeyebilmek için simit satan emekli
Elinizi vicdanınıza koyun
Vatandaşı aidatsız karta yönlendirecek karar!
Bakan Şimşek görevden alınırsa erken seçim için düğmeye basıldı mı demektir?
Askeri hastaneler böyle mi açılacak?
Başiskele’de o kavşak yeniden düzenlendi
Körfez’de 7 ragbiciye daha milli davet
Aslantaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'daki açılışta bir araya geldi
Komedyenlerin tutuklandığı bir ülkede demokrasi laftan ibarettir
Doğu Kışla’da dönüşüm mesaisi
Derinceliler sağlıklı yaşam için yürüdü!
Kocaeli’nde bisikletle çevreci ulaşımda rekor!
İzmitli genç kızın büyük başarısı! Türkiye üçüncüsü oldu
Akaryakıtta indirim umutları suya düştü!
Kocaeli vekili TBMM’de konuştu: Esnaf perişan
Çay fiyatlarına bir zam daha
Kocaeli’nin tanınmış iş insanı Kayalar vefat etti
Musluk suyuna da her ay otomatik zam
Şehit isimlerini silip APO mu yazacaksınız?
İzmit’te Kır Düğün Salonu açılıyor
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
Büyükşehir’in Derince’de yaptırdığı cemevinde buluştular
Anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Son anketten hangi parti 1'inci çıktı?
Anahtar Parti Kocaeli’de şok! Feshedildi
BTP’liler Atatürk’ün Büyük Taarruzu yönettiği Kocatepe’de buluştu
Akaryakıta bir zam daha
Çocuklar parklarda oynayamıyor!
