KOTO’nun danışmanlığında ihracat yapmak çok kolay!
İş Dünyası, 14 Aralık 2018 08:06Kocaeli Ticaret Odası’nın, iş insanlarının ihracat kapasitelerini artırmak ve yeni dış ticaret sahaları geliştirmelerine kılavuzluk etmek amacıyla düzenlediği ‘Gümrük Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’nda ihracat yapmanın püf ve kolay noktaları detaylarıyla ele alındı.
Temmuz ayında ihracat atağı başlatan Kocaeli Ticaret Odası’nın kentimize yeni ihracatçı firmalar kazandırmak için eğitim ve seminerlerine hız kesmeden devam ediyor. İhracat atağı projesi kapsamında ilk olarak; dış ticaretin finansmanı ve destekler, hemen akabinde ise hedef pazar stratejileri belirleme ve ticari istihbarat toplantıları düzenleyen KOTO, son olarak ihracatçıların en çok desteğe ihtiyaç duydukları alan olan gümrük uygulamalarıyla ilgili kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. GÜMRÜK UYGULAMALARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER
İlginin yoğun olduğu ‘Gümrük Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’na Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış ve Meclis Üyesi İbrahim Atalay ev sahipliği yaparken, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Ceylan Er, Derince Gümrük Müdürü Akif Ertekin, Derince Gümrüğü Muayene Memuru Cengiz Ceviziçi ve Performans Gümrük Müşavirliği yetkilisi Mustafa Güngör, katılımcılara konu ile ilgili önemli bilgiler verdi.
GÜMRÜK, BİLGİYE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN KONULARIN BAŞINDA GELİYOR
KOTO Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış, “Gerek ülkemizin, gerek şehrimizin arzu ettiği ekonomik hedeflerine ulaşması için ihracat çok büyük önem taşımaktadır. Bu sorumluluğun farkında olan Kocaeli Ticaret Odamız, Kentimizin uluslararası ticaretinin geliştirilmesi ve KOBİ’lerde ihracat farkındalığının artırılması için Temmuz ayında ihracat atağı projesini başlatmış; finans temini ve hedef Pazar belirleme konuları üzerine 2 ayrı toplantı gerçekleştirmiştir. Bugün ise; potansiyel ihracatçıların en çok desteğe ihtiyaç duydukları konuların başında gelen ‘gümrük uygulamaları’ detaylarıyla ele alınacaktır. İnanıyorum ki bu toplantı, ihracat yapmayı düşünen firmaların önyargılarını ortadan kaldıracak, motivasyonunu daha da artıracaktır” dedi.
İHRACAT VE İTHALAT RAKAMLARI
İhracatçı sayımızın artırılması için, ihracatta mevcut durumumuzun bilinmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Barış, “Ülkemiz ve kentimiz dış ticaret verilerini değerlendirdiğimizde, ihracat atağı projemizin işletmelerimiz için ne kadar önemli bir fırsat olduğu daha net görülecektir. Öyle ki; Türkiye dış ticaret açığı Ekim ayında yüzde 77 oranında azalmıştır. İhracatımız yüzde 22,4 artmıştır. AB ülkelerine ihracat ise yüzde 24 oranında artış göstermiştir. Kocaeli’de ise Ekim ayı, ‘rekor ayı’ olarak dikkat çekmektedir. Ekim ayı ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre % 30 artışla 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İthalatımız ise % 32 azalışla 3,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Kocaeli, Türkiye toplam dış ticaretinin yüzde 20’sini karşılamaktadır. 2018 yılının 10 aylık ihracat rakamları toplamı 2017 yılının toplam ihracatından fazladır” ifadelerine yer verdi.
İHRACATÇILAR İÇİN ÖNEMLİ HİZMETLER
KOTO olarak her zaman; ihracat yapmak isteyen üyelere destek sunma sorumluluğunda olduklarını önemle ifade eden KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış, “2018 yılının başından itibaren kurduğumuz KOTO Destek Ofisi ile üyelerimizin soru ve sorunlarına çözüm bulduk. Geçtiğimiz ay içerisinde tam zamanlı olarak faaliyete geçirdiğimiz İhracat Destek Ofisi’yle, ihracata dair tüm konuları danışabileceğiniz bir danışma üssü kurduk. Tüm bunlara ek olarak, Sizleri sahada da ihracata hazırlamak için; Aralık ayının 2 ve 3. Haftasonu (Cumartesi-Pazar günleri) Odamızda Ticari İstihbarat Eğitimleri verilecektir” dedi.
İş Dünyası, 14 Aralık 2018 08:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
Gebze Ticaret Odası, Çayırova’da E-Sınav Merkezi açacak
Vecdi Gönül'e sorulan soru yeniden gündemde!
İGSAŞ’ta yeni yatırımla hedef yılda 1 milyon ton su tasarrufu
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
Bu ortamı yaratan Erdoğan’ın bizzat kendisidir
Hyundai Motor Türkiye, HTech ile genç yetenekleri otomotiv sektörüne hazırlıyor
Türk Sağlık-Sen’in adı Vefasız-Sen olarak değişsin!
Kocaeli’de öğrendiler, Batı Trakya’da uygulayacaklar
Çayırova için yeni bir nefes alma imkanı
Foncu oldukları ortaya çıkan Diyanet'i yönetenlerden yeni karar
İzmit’te bu hizmetten öğrenciler ve veliler memnun
