Başkan Demirci, öğretmenlerle buluştu
Gündem, 28 Kasım 2018 04:12Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, belediye eğitim birimlerinde görev yapan öğretmenler ve personellerle 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir araya geldi. 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak haftaya kıymetli öğretmenlerin etkinliğiyle başladıklarını söyleyen Demirci, öğretmenlerin bir gün değil her gün sevgiye ve saygıya değer olduklarını belirtti.
Anne Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri, Gençlik Merkezleri, Spor, Sanat ve Bilişim Merkezlerinde hizmet veren öğretmenler ile bir araya gelen Demirci, bir öğretmenin en büyük mutluluğunun yetiştirmiş olduğu öğrencilerinin başarılı bireyler olduklarını görmekten geçtiğini söyledi. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli etkenin eğitim olduğunuda ifade eden başkan Demirci, “Türkiye’miz 15 yılda çok değişim yaşadı. Her alanda hızla gelişen, değişen gücüne güç katan ve Dünya’da artık söz sahibi bir ülke oldu. Bunun temelinde eğitim, hizmet ve hedefler var. Bizde bu anlayışla Çayırova’mızı ülkemize yakışır bir şekilde yeniden inşa ettik. Her alanda ürettiğimiz hizmetlerle modern bir şehir ortaya koyduk. Eksiğimiz olan her bir noktayı tamamlama adına gece gündüz çalışarak, yeni yatırımlar yaparak gidermeye çalıştık.” dedi.
20.000 Kişilik Dev Bir Eğitim Ordusuyuz
2014 yılında eğitim birimleriyle sadece 20’ye yakın öğretmenle yola çıktıklarını şimdi ise bu sayının 100’ü geçtiğini vurgulayan Demirci, 9 mahallede Semt Konakları ve Kültür Merkezleriyle dolu dizgin eğitimlere devam ettiklerini açıkladı. 20.00 kişilik dev bir eğitim ordusu olarak okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim hizmeti verildiğini aktaran Belediye Başkanı Şevki Demirci, Türkiye’ye model olan Semt Konakları ile yerinde ve kaliteli hizmeti sunduklarını, ayrıca 2 dev kültür kompleksiyle de 9 mahalle de bu hizmetlerin devam ettiğini belirtti.
Eğitime; 114 Derslik, 4 Yeni Okul
Çayırova’nın eğitim alanındaki eksikliklerine yeni okullarla çözüm ürettiklerini vurgulayan Demirci, toplamda 114 derslikten oluşan 4 modern okul inşa edip eğitime sunduklarını söyledi. İlçenin dört bir köşesine yatırım yapan bir belediye olarak 4,5 yılda 80 eser ortaya koyduklarını açıklayan Demirci, eğitimin yanı sıra sanat, spor, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda olduğu gibi çevre, ulaşım, altyapı ve üstyapı gibi noktalarda çok hizmet ürettiklerini söyledi.
Her Yaşa Hitap Eden Eğitim İmkanı
Çayırova Belediyesi’nin artık büyük bir eğitim kurumu haline geldiğinede dikkat çeken Demirci, “Semt Konaklarımız ve Kültür Merkezlerimizde, Anne Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri, Gençlik Merkezleri, Spor, Sanat ve Bilişim Merkezleriyle her yaştan gencimize hizmet veriyoruz. Aynı zamanda annelerimiz ve velilerimiz içinde hem eğitsel hemde mesleki alanlarda kurslar sunuyoruz. Eğitim en önemli konumuzdur. Bu nedenle çocuklarımıza okul öncesi eğitimden başlayarak, üniversiteye kadar büyük imkanlar sunuyoruz. Birçok branşta kaliteli ve donanımlı eğitim ordumuzla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz.” dedi.
Bilişim Alanında Yenilikler Sunuyoruz
“Binlerce çocuk, genç ve yetişkine hizmet verdiğimiz Semt Konaklarımız ve Kültür Merkezlerimizde yeniliklerede imza atıyoruz. Türkiye’de örnek olacak robotik kodlama atölyelerimiz ve ahşap atölyelerimizle çocuklarımızı buluşturduk. Tüm eğitim noktalarımızda hizmete sunacağımız bu alanlarda gençlerimize yeniliklerde katmayı ihmal etmiyoruz. Müzik alanında sanat merkezlerimizle çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Spor merkezlerimizde yüzmeden basketbola, voleyboldan masa tenisine, futboldan diğer branşlara kadar geleceğe yatırım yapıyoruz. Kısacası eğitim, sanat ve spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.
Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz
Çayırova’nın eğitimde bir marka olduğunu söyleyen Demirci, “Yapmış olduğumuz eğitim projeleri gerek kamuoyunda gereksede ulusal medya organlarında çok ilgi uyandırdı. Yeni okullar, Semt Konakları, Kültür Merkezleri, Spor ve Sanat Merkezleri gibi yapısal hizmetlerimizin yanı sıra Hedef Gelecek Liderlik Eğitim Projesi ve Yıldız Akademi Projelerimizde vermiş olduğumuz eğitim hizmetlerinin en önemlileri arasındadır. Geleceğin liderlerini, profesörlerini, Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Öğretmen ve Doktorlarını yetiştirdiğimiz bu eğitim projelerinde gençlerimize çok aşamalı hizmetler veriyoruz. Onların eğitim, sanat, kültür ve sosyal alandaki eksikliklerini tamamlıyor, daha iyi yerlere gelmelerini sağlıyoruz.” dedi Yaklaşık 1 saati geçen buluşmanın sonunda öğretmenlerin de görüşlerini alan Belediye Başkanı Şevki Demirci, tekrar 24 KAsım Öğretmenler Gününü kutlayarak tüm öğretmenlere hediyeler takdim etti.
Gündem, 28 Kasım 2018 04:12
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Ömeroğlu´ndan 19 Mayıs mesajı: Bağımsızlığımıza atılan ilk adım
Körfez Yarış Pisti’nde zorlu hafta sonu
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan da 19 Mayıs mesajı geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmit’te forma imzalatıldı
Körfezim Eğitim Kurumları'nda gençlerin coşkusu görülmeye değerdi
Ormanya’da uçamayan leylekler aşka geldi!
İzmit’te şok ölüm! 5. kattan yere çakıldı
Başkan Söğüt: Gençlerimiz ülkemizi daha güçlü seviyelere taşıyacak
Gölcük İhsaniye’deki o çalışma ne zaman bitecek?
Derince’de Engelliler Haftası buluşması
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
