MHP o illerde AKP'yi destekleyecek
Siyaset, 24 Kasım 2018 02:17Antalya'da Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceklerini açıkladı. Fedakarlık yaptıklarını belirten Bahçeli, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin ortak aday çıkaracakları her yerde 'mücadeleye' hazır olduklarını ifade etti.
Bahçeli, Antalya’daki bir otelde yapılan il başkanları ve belediye başkanları ortak toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mimarının, Cumhur İttifakı olduğunu söyledi. Türkiye’nin yükselişinin ve 2023’ün lider ülke hedefine ulaşmasının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gücüne, yerleşmesine ve tesir düzeyine doğrudan bağlı olduğuna dikkati çeken Bahçeli, “Yeni sistemin yaşaması için Cumhur İttifakı’nın kazasız belasız yoluna devam etmesi, milli beka açısından mecburidir.” ifadesini kullandı. “Milliyetçi Hareket Partisi taraftır, Türkiye’nin yanındadır. Cumhur İttifakı’nın tarafındadır.” diyen MHP lideri Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kara görünmüşken önümüze çıkan olursa da ya kenara iteriz ya da üstüne basar eze eze geçer gideriz. Türkiye kaybetmeyecek. 24 Haziran’da iradesini gösteren milli uyanış, bir kez daha kuşatmayı yaracak. MHP de fedakarlığını millet, bayrak, ezan ve henüz doğmamış Türk nesilleri için yapacak. Buradan açıkça ilan ediyorum; Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’un yanı sıra, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını da göstermeyecek, Cumhur İttifakı’nın mana ve muhtevasında gerekli çalışmalarını heyecanla ifa edecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayları kim olursa olsun bu üç büyük şehirde desteğimiz tam olacaktır. Bu irademizde pazarlık yoktur. Gizli anlaşma yoktur. Alver süreci olmamıştır. Diğer her yerde adaylarımız vardır. Adaylığı belli olan dava arkadaşlarımız da çalışmalarına devam edeceklerdir. Bir başka önemli kararımız da şudur. Zillet ittifakının paydaşı olan CHP, HDP, İP ve diğer yedekleri her nerede ortak aday çıkarırlarsa çıkarsınlar biz hazırız, onlarla her seviyede mücadeleye kararlıyız. Zilletin ortak adayları nerede karşımıza çıkıyorsa işte orada Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun ve uyumlu hareket etmeye sonuna kadar varız. Ona buna bakmayacağız, kulak asmayacağız. Türkiye’yi yem ettirmeyeceğiz, tutsak düşürmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hedef alan kim varsa karşılarında bizi bulacaktır. Mesele Cumhur İttifakı, mesele Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, mesele bunlarla uyumlu mahalli idareler yönetimlerinin terkip ve tecellisidir.”
Devlet Bahçeli, kim ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın, fasa fiso olduğunu ve bir kulaklarından gireceğini diğerinden çıkıp gideceğini dile getirdi. İnandıklarını söylediklerini belirten Bahçeli, “İrade, ilke ve inançlarımızın doğrultusunda da siyasetimizi tatbik ediyoruz. Başaracağız, Türkiye’yi Allah’ın izniyle imrenilecek bir seviyeye taşıyacağız. Milliyetçi Hareket Partisi siyasetini millete göre yapar, tutarlılık içinde yapar, ahlaklı yapar, beka amacına göre planlar, Türklüğün hayat damarlarını kesmeyi, sinir uçlarına basmayı, geleceğini kundaklamayı düşünen varsa da alayını birden önüne kattığı gibi kaçtıkları yere kadar kovalar. Tavsiyem odur ki aramızda mumdan iradesi, mumyalanmış ahlakı olan varsa, bizimle yola çıkmadan önce ya kendilerini gözden geçirsinler ya da yol yakınken dönüp işlerine güçlerine baksınlar.” diye konuştu.
Cumhur İttifakı’nın tarafındadır. Türk milleti zilletin tuzağına düşmeyecektir. MHP de fedakarlığını millet için, bayrak için yapacak ve mutlaka gösterecektir. Fedakarlığımız fikrimizin faziletidir. Yeni sistemin yerleşmesinin önümüzdeki en temel gündem olduğunu 31 Ağustos’ta anlatmıştım, ilaveten 27 ilin zillete geçmemesi uyarısında bulunmuştur, kayyumun yeni sisteme uygun tezahürünü önermiştim, dördüncü olarak MHP’nin il ilçe belde belediyelerini muhafaza edip daha fazlasını kazanması gerektiğini söylemiştir.
İstanbul, Ankara ve İzmir ile tüm il ve ilçelerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ruhuna uygun olması arzumuzu, önerimizi dile getirdik. Ancak ya yanlış anlaşıldı ya da anlaşılamadı.Zamana yayılıp tavsaması istendi. Sabote edildik. Görüşlerimiz çarpıtıldı. Hatta, Cumhur İttifakı’nın çatladığı, bittiği söylentilerine yol açtı. Biz 31 Mart 2019’a Cumhur İttifak’ı damga vursun istiyoruz demiştim.
‘İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ’
Önce ülkem ve milletim sonra partim demiyor muyuz? Biz Türkiye üzerinde oyun oynanmasına izin vermeyeceğiz. MHP, İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir’de de aday göstermeyecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayları kim olursa olsun bu üç şehirde desteğimiz tam olacaktır. Diğer her yerde adaylarımız vardır, çalışmalarına devam etmektedir. Bir başka önemli kararımız da şudur; zillet ittifakının paydaşı olan CHP, HDP, İP nerede ortak aday çıkarırlarsa çıkarsınlar biz hazırız onlarla her seviyede mücadeleye hazırız.
Siyaset, 24 Kasım 2018 02:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
