Çayırova Trafik Eğitim Parkı’nda sona gelindi
Gündem, 20 Kasım 2018 11:404.5 yıllık süreçte yaptığı dev yarımlarla ilçenin çehresini değiştirerek Çayırova’ya modern ve yaşanabilir bir kent kimliği kazandıran Çayırova Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yapımına başladığı Trafik Eğitim Parkında sona geldi. Hızla büyüyen ilçelerde ihtiyaç haline gelen ve çocukların genç yaşta trafik bilincine kavuşması için önemli bir proje olan Trafik Eğitim Parkında son rötuşlar yapılıyor.
Kocaeli’nin En Büyük Trafik Eğitim Parkı Çayırova’da2 Milyon 360 Bin 360 TL maliyetle ilçeye kazandırılan merkez, Akse Mahallesinde Çayırova İmam Hatip Lisesi yanında 8 dönüm alanda modern fiziki yapısı ve tam donanımlı bir şekilde konuşlandırıldı. 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve trafik eğitimi adına her türlü ayrıntının düşünüldüğü tesis bittiğinde Kocaeli’nin en büyüğü ünvanını kazanacak. Çayırova’da eğitim gören öğrencilerde trafik bilinci oluşturulması, uygulamalı olarak Trafik kurallarının daha küçük yaşlarda öğrenilmesi, trafikte empatik düşünebilen bir gençliğin meydana çıkmasına katkı sunmak amacıyla ilçeye kazandırılan tesiste her yıl 5.000 öğrenci ile uygulamalı trafik eğitimi verilecek.
Başkan Demirci; “Çocuklarımız Trafik Bilincini Erken Yaşta Öğrenecek”
Trafik eğitim parkıyla çocuklara erken yaşlarda trafik bilincini aşılamak istediklerini söyleyen Demirci, Akse Mahallesi’nde projenin hızla ilerlediğini söyledi. Bilinçli bir nesil oluşturmak adına başladıkları projede birçok detayı düşündüklerini aktaran Demirci, 7 bin metrekare alanda yapım çalışması devam eden tesis içerisinde 350 metre bisiklet parkuru, 800 metre sürüş parkuru, 400 m2 trafik eğitim binası, 120 m2 çocuk oyun alanı, 180 m2 amfi ve 2500 m2 yeşil alan oluşturulacağını söyledi. Tamamlandığında tesis içerisinde ayrıca yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalize kavşak, kontrolsüz kavşak, dönel kavşak, hemzemin geçit, tünel, kasisli yol, otobüs durakları, alt geçit, üst geçit, hastane, itfaiye ve okul geçişleri gibi eğitim alanlarınında bulunacağını belirten Demirci, projenin kısa bir sürede tamamlanması için çalışmaların yoğunlaştırıldığını da ifade etti.
Gündem, 20 Kasım 2018 11:40
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
D-100’den TEM Otoyolu Dilovası ve Doğu Hereke gişeleri kapatılacak!
Kocaeli sahillerinde hayat kurtarmak için koşuyorlar!
Akaryakıtta bir zam daha
Başkan Hürriyet o mahallede kentsel dönüşüm için kolları sıvadı
Büyükakın’dan STK’lara her zaman yanınızdayız mesajı
Borcunu ödeyebilmek için simit satan emekli
Elinizi vicdanınıza koyun
Vatandaşı aidatsız karta yönlendirecek karar!
Bakan Şimşek görevden alınırsa erken seçim için düğmeye basıldı mı demektir?
Askeri hastaneler böyle mi açılacak?
Başiskele’de o kavşak yeniden düzenlendi
Körfez’de 7 ragbiciye daha milli davet
Aslantaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'daki açılışta bir araya geldi
Komedyenlerin tutuklandığı bir ülkede demokrasi laftan ibarettir
Doğu Kışla’da dönüşüm mesaisi
Derinceliler sağlıklı yaşam için yürüdü!
Kocaeli’nde bisikletle çevreci ulaşımda rekor!
İzmitli genç kızın büyük başarısı! Türkiye üçüncüsü oldu
Akaryakıtta indirim umutları suya düştü!
Kocaeli vekili TBMM’de konuştu: Esnaf perişan
Çay fiyatlarına bir zam daha
Kocaeli’nin tanınmış iş insanı Kayalar vefat etti
Musluk suyuna da her ay otomatik zam
Şehit isimlerini silip APO mu yazacaksınız?
İzmit’te Kır Düğün Salonu açılıyor
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
Büyükşehir’in Derince’de yaptırdığı cemevinde buluştular
Anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Son anketten hangi parti 1'inci çıktı?
Anahtar Parti Kocaeli’de şok! Feshedildi
BTP’liler Atatürk’ün Büyük Taarruzu yönettiği Kocatepe’de buluştu
