İşsizlik fonu, teşvik fonu haline geldi
Siyaset, 14 Kasım 2018 00:27CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe toplantısında yaptığı konuşmada işsizlik fonu hakkında yaptığı konuşmada, “İşsizlik Fonu, teşvik fonu hâline geldi” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe toplantısından konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a, “İşsizlik sürekli artarken bu fonun işsizler için etkin kullanılmamasını, işsizlerden daha çok sermayeye can simidi yapılmasına ne zaman dur diyeceksiniz?”
İŞSİZLERDEN ÇOK SERMAYEYE CAN SİMİDİ YAPILDI
Komisyon toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Kriz dönemlerinde özellikle işsizlik oranlarının hızla arttığını görüyoruz. Ama bu işsizlerin fondan yararlanma oranları ve koşullarına baktığımızda bu fonun etkin kullanılmadığını görüyoruz. İşsizlik sürekli artarken bu fonun işsizler için etkin kullanılmamasını, işsizlerden daha çok sermayeye can simidi yapılmasına ne zaman dur diyeceksiniz? Çünkü bu fon talan edildi, amacı değiştirildi, İŞKUR çalışanlarının maaşı bile bu fondan ödendi. Patronların kullandığı teşvik fonları artarken işçilere ayrılan pay azaldı yani 2 lirası işçiye, 4 lirası işverenlere. Âdeta bir İşsizlik Fonu değil teşvik fonu hâline geldi. Vergi bile alındı bu fonlardan” dedi.
İŞSİZLİK FONU YENİ İŞSİZLERE YETECEK Mİ?
İşsizlik fonunun kullanımında sendikaların yok sayıldığını da sözlerine ekleyen Hürriyet, “Fonun kullanımında sendikalar yok sayıldı. Hazineye kaynak aktarıldı. Seçim rüşveti olarak kullanıldı. Şimdi, sormak istiyorum: Bu fondan çeşitli yollarla alınan paranın tam olarak nerede kullanıldığını ne zaman açıklayacaksınız? İşsizin parası kimlere gitmiştir? Bunları ne zaman açıklayacaksınız? "Şu anda kriz var, işsizlerin sayısı sürekli artıyor, bu İşsizlik Fonu yeni işsizlere yetecek mi acaba?" diye de sormadan edemiyorum. "Yüz yirmi gün prim şartı bu İşsizlik Fonu kullanımı şartında kaldırılacak mıdır?" diye buradan özellikle sormak istiyorum” açıklamasında bulundu.
Siyaset, 14 Kasım 2018 00:27
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
