İşsizlik fonu, teşvik fonu haline geldi
Siyaset, 14 Kasım 2018 15:51CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe toplantısında yaptığı konuşmada işsizlik fonu hakkında yaptığı konuşmada, “İşsizlik Fonu, teşvik fonu hâline geldi” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe toplantısından konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a, “İşsizlik sürekli artarken bu fonun işsizler için etkin kullanılmamasını, işsizlerden daha çok sermayeye can simidi yapılmasına ne zaman dur diyeceksiniz?”
İŞSİZLERDEN ÇOK SERMAYEYE CAN SİMİDİ YAPILDI
Komisyon toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Kriz dönemlerinde özellikle işsizlik oranlarının hızla arttığını görüyoruz. Ama bu işsizlerin fondan yararlanma oranları ve koşullarına baktığımızda bu fonun etkin kullanılmadığını görüyoruz. İşsizlik sürekli artarken bu fonun işsizler için etkin kullanılmamasını, işsizlerden daha çok sermayeye can simidi yapılmasına ne zaman dur diyeceksiniz? Çünkü bu fon talan edildi, amacı değiştirildi, İŞKUR çalışanlarının maaşı bile bu fondan ödendi. Patronların kullandığı teşvik fonları artarken işçilere ayrılan pay azaldı yani 2 lirası işçiye, 4 lirası işverenlere. Âdeta bir İşsizlik Fonu değil teşvik fonu hâline geldi. Vergi bile alındı bu fonlardan” dedi.
İŞSİZLİK FONU YENİ İŞSİZLERE YETECEK Mİ?
İşsizlik fonunun kullanımında sendikaların yok sayıldığını da sözlerine ekleyen Hürriyet, “Fonun kullanımında sendikalar yok sayıldı. Hazineye kaynak aktarıldı. Seçim rüşveti olarak kullanıldı. Şimdi, sormak istiyorum: Bu fondan çeşitli yollarla alınan paranın tam olarak nerede kullanıldığını ne zaman açıklayacaksınız? İşsizin parası kimlere gitmiştir? Bunları ne zaman açıklayacaksınız? "Şu anda kriz var, işsizlerin sayısı sürekli artıyor, bu İşsizlik Fonu yeni işsizlere yetecek mi acaba?" diye de sormadan edemiyorum. "Yüz yirmi gün prim şartı bu İşsizlik Fonu kullanımı şartında kaldırılacak mıdır?" diye buradan özellikle sormak istiyorum” açıklamasında bulundu.
Siyaset, 14 Kasım 2018 15:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Hangi parti birinci?
Dilovası’nda binlerce kişi bu festivalde buluştu
MHP eski il başkanı Ünlü, Vali Aktaş’ı ziyaret etti
Zeytinoğlu büyüme ve işsizlik oranlarını değerlendirdi
Halkevi’nde yeni dönem kayıtları başlıyor
Ülkücü şehit Erhan Cengiz kabri başında dualarla anıldı
Hakkında soruşturma açılan Melih Gökçek'le ilgili yeni gelişme!
Körfez’de minik futbol şenliği
Erdoğan yüzde 50+1'li sistemde seçilememe endişe içinde mi?
Açlık sınırı 37 bin lirayı aştı
İzmitli umre yolcuları kutsal topraklara uğurlandı
İşsizlikte büyük artış
Altında düşüş sürüyor!
Motorinde fiyatlar bu gece değişecek!
Binlerce kişiye istihdam!
Önce fener alayı, sonra konser
Fatma Başkan’ın 30 Ağustos mesajı İzmitlilerle paylaşıldı
Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusu’na yoğun katılım
Kocaeli’de Türk Ocakları’nın mecmuası Genç Mergen’in ilk sayısında dikkat çeken yazı
Esnaf yeni bir borç düzenlemesi istiyor!
Büyükşehir’in tesisi fındık üreticisini rahatlattı
Marmara'da 185 sarsıntı: Büyük deprem kapıda mı?
MHP’liler Dilovası’nda stant açtı bayrak dağıttı
Eski Belediye Başkanı Cevdet Bağdat’tan üzücü haber
Gölcük’teki bu parkta önlem alınması isteniyor
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Ne mutlu Türk’üm diyene
Büyükakın, judoda göğsümüzü kabartan sporcuyu kutladı
Okullara personel alımı için İŞKUR ile protokol imzalandı
Kademeli emeklilik için tarih verildi!
Milyonlarca genç sistem dışına itildi
Kartepe’deki Ultra Trail organizasyonuna katılan sporcular bakın ne dedi!
Erdoğan'ın kafasındaki plan ne?
Derince’de konserli büyük zafer coşkusu!
Vali Aktaş’tan 30 Ağustos mesajı
Kartepe’deki yarışta kupalar sahiplerini buldu
MHP Dilovası’ndan o kütüphaneye kitap desteği
Kıbrıs gazisi Remzi Kar son yolculuğuna uğurlandı
İzmit Körfezi’nin geleceği bilimsel verilerle şekillenecek
Size 3 gün veriyorum diyerek AKP'lileri tehdit etti!
