Nevzat Doğan Fransa’da konuştu
Gündem, 09 Kasım 2018 13:31İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Avrupa Konseyi’nde ülkemizi temsil etmek için gittiği Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 35. Genel Kurulu’nun ikinci oturumunda da bir konuşma yaparak şeffaf ve denetlenebilir olduklarını söyledi.
Konferansın ikinci oturumunda şeffaf yönetim ve hesap verebilirlik konusunda sunum yapıp bu konularda İzmit Belediyesinin çalışmalarından örnekler veren Başkan Doğan “ göreve ilk geldiğimiz günden beri şeffaflık ve denetlenebilirliliğe büyük önem veriyoruz. Hükümetimiz de bu konuda oldukça hassadır. Bilgi edinme kanunuyla bilgiye erişimin yolu zorunlu hale getirilerek dilekçe hakkıyla bu kolaylaştırıldı. Kamu ihale kurumu kuruldu ve bunun denetimleri sağlandı. CİMER adı altında Cumhurbaşkanlığı bilgi edinme iletişim merkezi kuruldu. Her vatandaşın direk cumhurbaşkanlığına başvurup bilgileri geri alma şansı oluşturuldu. Ülkemde bunun gibi bir çok örnekleri sayabiliriz.
NE KADAR ŞEFFAFSA O KADAR DENETLENEBİLİR
Yerelde bizler de her yıl “hesap veriyoruz” başlığıyla vatandaşlarımızla basın önünde uzun uzun yaptığımız çalışmaları, harcamalarımızı, projelerimizi, vaatlerimizin ne kadarını yerine getirdiğimizi açık açık paylaşıyoruz. Her hafta mahalleri gezip değerlendirmeler yapıyoruz. Bu değerlendirmelerimizi halkın arasında şeffaf bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ne kadar şeffaf olunursa, ne kadar denetlenebilirse o kadar güvenilir olunur. Türkiye’de belediye başkanlarına şehrin emini, en güvenilir kişisi derler” şeklinde konuştu.
Gündem, 09 Kasım 2018 13:31
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
