Dilenci ve seyyar satıcıları rahat bırakmıyorlar
Gündem, 06 Kasım 2018 15:40İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilenci ve seyyar satıcılara göz açtırmıyor.
Zabıta ekipleri cadde ve sokaklarda yasak olmasına rağmen seyyar satıcılık yapan 22 şahsa müdahale ettiler. Seyyar satıcılara yönelik denetimlerin tavizsiz şekilde devam edeceğini söyleyen zabıta yetkilileri “özellikle bazı bölgeleri kendine mesken edinen seyyar satıcılar gürültülü şekilde satış yaparak vatandaşımızı rahatsız ediyor. Ayrıca kuru yemiş türü ürünleri seyyar olarak satan bazı şahısların bölgeyi kirlettiklerini de tespit ettik. Bu şahıslarla ilgili denetimlerimizi titizlikle devam edeceğiz” dediler.
PARA VERMEYİN
Cami önleri, otobüs durakları, yürüyüş yolu, trafik ışıkları ve semt pazarları başta olmak üzere insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, duygu sömürüsü yaparak dilenen şahıslarla ilgili işlem yapıyorlar. Kendilerine acındırarak dilenciliği meslek haline getiren 21 kişi hakkında yasal işlem yaptıklarını söyleyen zabıta yetkilileri “ dilencilerle mücadelede en etkili yöntem, bu kişilere para verilmemesidir” şeklinde konuştular.
PAZARDA DENETİM
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenilir, ferah ve gönül rahatlığı içinde alış verişlerini yapabilmeleri için semt pazarlarındaki denetim ve kontrollerine devam ediyor. Yapılan denetimlerde pazarın ve tezgâhların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı denetlenerek, fiyat etiketleri ile ilgili kontroller gerçekleştiriliyor. Kapalı ve semt pazarlarında yapılan denetimler sonucunda etiketlerle ilgili eksiklik görülen 80 esnafa uyarıda bulunuldu.
Gündem, 06 Kasım 2018 15:40
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ülke adına bir utanç durumuyla karşı karşıyayız
D-130 Karayolu’nun altından Ulaşlı’ya geçiş geçidi trafiğe açıldı
Balkan halk oyunları coşkusu Kocaeli sokaklarına taşındı
BTP lideri Baş’tan, Milli Eğitim Bakanı’na tokat gibi yanıt!
Kocaeli’nde yeni yatırım ihaleye çıkıyor
AKP'ye geçince müfettişler rapor yazmaya korktu!
Körfez’de sünnet şöleni coşkusu
D-100’den TEM Otoyolu Dilovası ve Doğu Hereke gişeleri kapatılacak!
Kocaeli sahillerinde hayat kurtarmak için koşuyorlar!
Akaryakıtta bir zam daha
Başkan Hürriyet o mahallede kentsel dönüşüm için kolları sıvadı
Büyükakın’dan STK’lara her zaman yanınızdayız mesajı
Borcunu ödeyebilmek için simit satan emekli
Elinizi vicdanınıza koyun
Vatandaşı aidatsız karta yönlendirecek karar!
Bakan Şimşek görevden alınırsa erken seçim için düğmeye basıldı mı demektir?
Askeri hastaneler böyle mi açılacak?
Başiskele’de o kavşak yeniden düzenlendi
Körfez’de 7 ragbiciye daha milli davet
Aslantaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'daki açılışta bir araya geldi
Komedyenlerin tutuklandığı bir ülkede demokrasi laftan ibarettir
Doğu Kışla’da dönüşüm mesaisi
Derinceliler sağlıklı yaşam için yürüdü!
Kocaeli’nde bisikletle çevreci ulaşımda rekor!
İzmitli genç kızın büyük başarısı! Türkiye üçüncüsü oldu
Akaryakıtta indirim umutları suya düştü!
Kocaeli vekili TBMM’de konuştu: Esnaf perişan
Çay fiyatlarına bir zam daha
Kocaeli’nin tanınmış iş insanı Kayalar vefat etti
Musluk suyuna da her ay otomatik zam
Şehit isimlerini silip APO mu yazacaksınız?
İzmit’te Kır Düğün Salonu açılıyor
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
