Dilenci ve seyyar satıcıları rahat bırakmıyorlar
Gündem, 06 Kasım 2018 16:23İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilenci ve seyyar satıcılara göz açtırmıyor.
Zabıta ekipleri cadde ve sokaklarda yasak olmasına rağmen seyyar satıcılık yapan 22 şahsa müdahale ettiler. Seyyar satıcılara yönelik denetimlerin tavizsiz şekilde devam edeceğini söyleyen zabıta yetkilileri “özellikle bazı bölgeleri kendine mesken edinen seyyar satıcılar gürültülü şekilde satış yaparak vatandaşımızı rahatsız ediyor. Ayrıca kuru yemiş türü ürünleri seyyar olarak satan bazı şahısların bölgeyi kirlettiklerini de tespit ettik. Bu şahıslarla ilgili denetimlerimizi titizlikle devam edeceğiz” dediler.
PARA VERMEYİN
Cami önleri, otobüs durakları, yürüyüş yolu, trafik ışıkları ve semt pazarları başta olmak üzere insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, duygu sömürüsü yaparak dilenen şahıslarla ilgili işlem yapıyorlar. Kendilerine acındırarak dilenciliği meslek haline getiren 21 kişi hakkında yasal işlem yaptıklarını söyleyen zabıta yetkilileri “ dilencilerle mücadelede en etkili yöntem, bu kişilere para verilmemesidir” şeklinde konuştular.
PAZARDA DENETİM
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenilir, ferah ve gönül rahatlığı içinde alış verişlerini yapabilmeleri için semt pazarlarındaki denetim ve kontrollerine devam ediyor. Yapılan denetimlerde pazarın ve tezgâhların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı denetlenerek, fiyat etiketleri ile ilgili kontroller gerçekleştiriliyor. Kapalı ve semt pazarlarında yapılan denetimler sonucunda etiketlerle ilgili eksiklik görülen 80 esnafa uyarıda bulunuldu.
Gündem, 06 Kasım 2018 16:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
