Taşocaklarının yapımına neden göz yumuyorsunuz?
Siyaset, 22 Ekim 2018 02:41İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Gebze’de yapılan ve çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden taş ocaklarını Meclis gündemine taşıdı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesinde, “Kocaeli Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde Emlak Konut tarafından 550 konutluk ve 800 konutluk iki site, ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 213 konutluk olmak üzere toplam 1.563 konutluk bir yerleşim yeri bulunmaktadır. Bu konutlar tamamen doludur. Ayrıca Gebze Emlak konutları 3.Etap projesi kapsamında devam eden 1.903 adet konut bulunmaktadır. Bunlar bittiğinde buradaki toplam konut sayısı 3.466 olacaktır.” diyen Türkkan, Emlak konut tarafından yapılan bu sitelere yaklaşık 300 metre uzaklıkta taş ocakları bulunduğunu, taş ocaklarında yapılan patlatmaların sakinleri korkuttuğunu, binaların temellerine zarar verdiğini söyledi.Bu taş ocaklarının başta çocuklar olmak üzere bölgede yaşayanların sağlığını tehdit ettiğini de ifade eden İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bölgede oturanların taş ocakları ile ilgili olumsuzlukları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na birçok kez bildirmesine rağmen herhangi bir yanıt verilmediğine de vurgu yaptı.
İşte Türkkan’ın soruları:
ÇEVREYİ VE İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETTİĞİ ORTADAYKEN GEBZE’DEKİ TAŞ OCAKLARININ YAPIMINA NEDEN GÖZ YUMUYORSUNUZ?
1-Kocaeli Gebze ilçesi Kirazpınar Mahallesi’nde Emlak konut tarafından yapılan sitelere yaklaşık 300 metre uzaklıkta yer alan taş ocaklarının yapımına başlanmadan önce çevreye zarar verip vermeyeceği konusunda detaylı araştırma yapılmış mıdır?
2-Bu bölgedeki taş ocaklarının binaların sarsılmasına ve temellerine zarar vermesine karşı alınmış bir tedbir var mıdır?
3-Bu konuda alınmış herhangi bir tedbir yoksa bundan sonra alınması düşünülmekte midir,düşünülen tedbirler nelerdir?
4-Taş ocaklarının çevreyi ve insan sağlığını tehdit ettiği ortadayken neden bu ocakların yapımına göz yumulmuştur, bu bölgenin seçilmesinin özel bir nedeni var mıdır?
5-Taş ocaklarının sebebiyet verdiği olumsuzluklar çevre sakinleri tarafından bakanlığa bildirilmesine rağmen neden bugüne kadar herhangi bir yanıt verilmemiştir?
6-Bölgedeki taş ocaklarının insan sağlığına verdiği ve bundan sonra vereceği zararların giderilmesi konusunda alınmış tedbirleriniz nelerdir?
Siyaset, 22 Ekim 2018 02:41
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
