O düzenleme yeniden gözden geçirilmeli
Gündem, 17 Ekim 2018 14:33Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, TBMM Başkanlığına sunulan tasarıyı değerlendirdi.
Yıldırım yaptığı açıklamada; sağlık hizmetleri sunumu bir ekip işidir. Her meslek mensubunun diğerini asiste eden veya her meslek mensubunun ortaya koyduğu becerinin diğerini tamamlayan bir yönü bulunmaktadır. Özellikle insan sağlığına müdahale eden sağlık çalışanlarımız açısından belirli bir uyum ve kurallar çerçevesinde, yüksek motivasyonla, fedakârlıkla ve ekip ruhu içerisinde hareket edilmesi gerektiğini söylemek zorundayız. Hayat kurtarma peşindeyseniz, dünyanın neresinde olursa olsun bu işin gerçeği böyle olacak. Ancak ne yazık ki sağlığın kahramanlarını birbirine daha fazla kenetlemek yerine onları daha fazla ayrıştıracak düzenlemeleri gördüğümüzde “Oneminute!” demek zorundayız.
ÜCRET DAĞILIMININ TELAFİSİ YAPILMALIDIR !
TBMM Başkanlığına sunulan tasarıda yer alan düzenleme ücret artırımı emeklilikte doktor ve diş hekimlerine verilmiştir. Yapılan düzenleme ile uzmanlar 2000 TL diğer doktorlarımız da 1500 TL’lik bir ilave ücreti emekliliklerinde alacaklardır. Emeklilikte ücretlerin yetersizliği tüm sağlık çalışanlarının temel sorunu iken sadece doktorlarımıza ve diş hekimlerimize yönelik bir iyileştirme yapılması eksik bir uygulama olmuştur. Tüm sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları gelir kaybının telafisi için gerekli düzenleme yapılmalıdır.
DÜZENLEME YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR
Sağlık hizmetleri bir bütündür, sağlık hizmeti bir ekip işidir! Fakat sıra özlük ve ekonomik haklara geldiğinde ise bütünlük bozulmaktadır. Bu ayrım çalışma barışını bozmakta ve çalışan memnuniyetini azaltmaktadır. Birilerine hak teslim edilirken, diğer çalışanlar göz ardı edilmemelidir. Uzman Doktorlarımız 2000 TL, diğer doktorlarımız 1500TL alırken, ekibin parçası olan diğer sağlık çalışanlarımızda en az 1000 TL olarak düzenleme yeniden gözden geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırmak adalet ile mümkündür. Sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu her türlü sıkıntıya rağmen ekonomik ve özlük haklarında adalet tesis edildiğinde çalışanlarının memnuniyeti artar.
Gündem, 17 Ekim 2018 14:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Balkan halk oyunları coşkusu Kocaeli sokaklarına taşındı
BTP lideri Baş’tan, Milli Eğitim Bakanı’na tokat gibi yanıt!
Kocaeli’nde yeni yatırım ihaleye çıkıyor
AKP'ye geçince müfettişler rapor yazmaya korktu!
Körfez’de sünnet şöleni coşkusu
D-100’den TEM Otoyolu Dilovası ve Doğu Hereke gişeleri kapatılacak!
Kocaeli sahillerinde hayat kurtarmak için koşuyorlar!
Akaryakıtta bir zam daha
Başkan Hürriyet o mahallede kentsel dönüşüm için kolları sıvadı
Büyükakın’dan STK’lara her zaman yanınızdayız mesajı
Borcunu ödeyebilmek için simit satan emekli
Elinizi vicdanınıza koyun
Vatandaşı aidatsız karta yönlendirecek karar!
Bakan Şimşek görevden alınırsa erken seçim için düğmeye basıldı mı demektir?
Askeri hastaneler böyle mi açılacak?
Başiskele’de o kavşak yeniden düzenlendi
Körfez’de 7 ragbiciye daha milli davet
Aslantaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'daki açılışta bir araya geldi
Komedyenlerin tutuklandığı bir ülkede demokrasi laftan ibarettir
Doğu Kışla’da dönüşüm mesaisi
Derinceliler sağlıklı yaşam için yürüdü!
Kocaeli’nde bisikletle çevreci ulaşımda rekor!
İzmitli genç kızın büyük başarısı! Türkiye üçüncüsü oldu
Akaryakıtta indirim umutları suya düştü!
Kocaeli vekili TBMM’de konuştu: Esnaf perişan
Çay fiyatlarına bir zam daha
Kocaeli’nin tanınmış iş insanı Kayalar vefat etti
Musluk suyuna da her ay otomatik zam
Şehit isimlerini silip APO mu yazacaksınız?
İzmit’te Kır Düğün Salonu açılıyor
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
