İlla ki bizlerde mi saldırganlaşalım?
Siyaset, 15 Ekim 2018 05:31CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay Kocaeli’deki Atatürk Büstü’ne yapılan çirkin saldırı sonrası sert çıktı, “Bu tip saldırılara ve ardından gelen savunmalara tahammülümüz kalmadı. Artık yeter! İlla ki bizlerde mi saldırganlaşalım?”
Son yıllarda artan Atatürk heykellerine ve büstlerine yapılan saldırılara, sosyal medyada yayılan hakaret içerikli video paylaşımlarına ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirten bir yenisi daha eklendi. İddialara göre Dilovası’ndaki bir okulun bahçesinde yer alan Atatürk büstüne saldıran Yusuf Saba ve o anların videosunu çekerek sosyal medyada paylaşan şahsın hızla yayılan görüntüleri herkesi ayaklandırdı. Şahısların yakalandığına dair yapılan açıklamanın ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim yuvalarına elini kolunu sallayarak girebilen ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne saldırma cüretini bulan bu kişilere geçiş izni verenler de cezalandırılmalı” dedi.
İl Başkanı Cengiz Sarıbay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Dün akşam saatlerinde paylaşılan görüntülerdeki çirkin saldırı her daim savunduğumuz nezaketten hepimizi uzaklaştırdı. Artık yeter! İllaki bizlerde mi saldırganlaşalım? Videodaki şahısların yaşlarının küçük olduğu belli oluyor. Bir okulun bahçesine girerek Atatürk büstüne saldırmakla kalmıyorlar üstüne bir de bunu videoya çekerek paylaşma cüretini gösteriyorlar. Bu çocuklara bu cesareti kim veriyor? Okul bahçesine ellerini kollarını sallayarak nasıl girebiliyorlar? Cehalet ile yapılan saldırı ve hakaretlerin artık ardı arkası kesilmiyor. Herkes kendine gelsin. Cumhuriyetimize ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, bu topraklar uğruna can verenlere, bayrağımıza, vatanımıza, milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara ve aklımızla dalga geçer gibi bu saldırıları meşrulaştırarak yapılan savunmalara artık tahammülümüz kalmamıştır. Herkes haddini bilsin ve görevini yapsın”
Siyaset, 15 Ekim 2018 05:31
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
