Çevreci otobüsler, 92 milyon tasarruf sağladı
Gündem, 14 Ekim 2018 16:42Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 335 çevre dostu doğal gazlı otobüslerle hem son 2,5 yılda 92 milyon liralık yakıt tasarrufu sağladı hem de karbondioksit salınımını neredeyse sıfıra indirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreci yaklaşımlarla Türkiye'de örnek ve öncü belediye olmaya devam ediyor. Doğal gazlı araçlara dönüşüm projesi çalışmalarına 2015 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi 1 Şubat 2016 yılı itibarıyla belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarını doğal gazlı araçlarla yeniledi. Bu doğrultuda doğal gaz dönüşümü sağlanarak, 92 milyon 601 bin lira tasarruf edildi. Ayrıca diğer doğal gazın kullanılması ile birlikte karbondioksit salınımı endüşük seviyeye indirildi.
92 MİLYON 601 BİN TL TASARRUF
Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımında hayata geçirdiği doğal gazlı otobüsler ile çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağladı. Diğer belediyelere de örnek olan bu çalışmalar 1 Şubat 2016 yılı itibari ile başladı. Bu dönem içerisinde doğal gazlı araçlar ile 53 milyon kilometre yol kat edildi. 31 milyon litre doğal gaz tüketildi. Bu araçlarda motorin olsaydı 25 milyon litre motorin tüketilecekti. Bugüne kadar doğal gaz tüketimine 33 milyon lira ödeme yapıldı. Fakat örnek çalışmanın başladığı günden bu yana, bu araçlar bu kadar yolu, bu hizmeti dizel araçlarla yapmış olsaydı, yaklaşık 126 milyon 477 bin liralık yakıt tüketimi olacaktı. Araçların doğal gaz dönüşümünü sağlayarak, 92 milyon 601 bin lira tasarruf edilmiş oldu.
KARBON SALIMI SIFIRA İNDİRİLDİ
335 adet doğal gazlı otobüsün çevreci olması ise büyük önem taşıyor. Ekonomik olmasının yanında karbon salınımının neredeyse sıfıra indirildiği çevre dostu otobüsler, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişteki çevre kirliliğiyle anılan Kocaeli’nin hayata geçirdiği dev çevreci yatırımlarına katkı sağlamış oldu. Bu araçların tüm testlerden geçmesi ve tüm standartları sağlamış olması da yapılan çalışmanın değerini artırıyor.
1 ŞUBAT 2016’DA BAŞLADI
UlaşımPark AŞ. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun çevre konusunda çok hassas davranan ve çevreci yaklaşımlara çok önem veren bir insan olduğunu vurguladı."Doğal gazlı araçlar bir anlamda kendini sübvanse etti” diyen Özlü “Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatları doğrultusunda, 1 Şubat 2016 yılı itibarıyla belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarını doğal gazlı araçlarla yeniledik. Bu çevreci yaklaşım, çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağlamış oldu. 2,5 yıl gibi bir sürede bu dönüşümü sağlayarak, aynı zamanda aradaki farkla otobüslere vermiş olduğumuz parayı çıkarmış olduk. Bu da tasarrufun önemli olduğu bugünlerde, çok önemli bir detay olduğunu düşünüyoruz “ ifadelerini kullandı.
Gündem, 14 Ekim 2018 16:42
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
