O araçların sahiplerine kötü haber!
Ekonomi, 13 Ekim 2018 18:20Dizel araç kullanan sürücülere kötü haber geldi… Dünya genelinde motorin fiyatları artış trendine girdi. Fiyat artışı Türkiye’de pompa fiyatlarına henüz yansımasa da bir süre sonra bu artıştan sürücülerin etkilenmesi bekleniyor.
Motorin fiyatları, uluslararası piyasalarda artmaya devam ediyor. Bu artış, Türkiye’de henüz depolara ve ceplere yansımıyor. Ancak, milyonlarca dizel araç kullananlarının aylık akaryakıt faturası bir süre sonra artacak.Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; Devlet, mayıs ayından bu yana benzin ve motorine gelen zammı, ÖTV’den karşılıyor, pompaya yansıtımıyor. Motorinde 1 TL 4 kuruş, benzinde halen 63 kuruş ÖTV’den karşılanıyor. Devletin bu uygulamaya son vermesi halinde motorinde ÖTV ve yüzde 18 KDV dahil 1 TL 24 kuruş artış yapılması gerekiyor. Bu durumda motorinin halen 6 TL 40 kuruş düzeyinde olan litre fiyatı, 7 TL 64 kuruşa kadar çıkacak.
FARK 9 KURUŞA KADAR İNECEK
Benzinde, halen 6 TL 99 civarında olan fiyat, vergilerle birlikte 74 kuruş artacak. Bu durumda bir litre benzin 7 TL 73 kuruş olacak. Motorinle benzin arasında fark 9 kuruşa kadar inecek. Bu gelişmenin Türkiye’de dizel araç satışlarına da yansıyabileceği belirtiliyor.Otogazda da ilginç bir durum yaşanıyor. Devlet, benzin ve motorinde olduğu gibi otogazda da zammı pompaya yansıtmıyor. Otogazda litrede devletin tahsil ettiği ÖTV tutarı, yaklaşık 1 TL’den 15 kuruşa kadar düştü. Devlet, otogazda 85 kuruşu ÖTV’den karşılıyor.
FARK 9 KURUŞA KADAR İNECEK
Benzinde, halen 6 TL 99 civarında olan fiyat, vergilerle birlikte 74 kuruş artacak. Bu durumda bir litre benzin 7 TL 73 kuruş olacak. Motorinle benzin arasında fark 9 kuruşa kadar inecek. Bu gelişmenin Türkiye’de dizel araç satışlarına da yansıyabileceği belirtiliyor.Otogazda da ilginç bir durum yaşanıyor. Devlet, benzin ve motorinde olduğu gibi otogazda da zammı pompaya yansıtmıyor. Otogazda litrede devletin tahsil ettiği ÖTV tutarı, yaklaşık 1 TL’den 15 kuruşa kadar düştü. Devlet, otogazda 85 kuruşu ÖTV’den karşılıyor.
Ekonomi, 13 Ekim 2018 18:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
