Posco Assan fark yaratıyor!
İş Dünyası, 09 Ekim 2018 18:28Türkiye’nin ilk ve tek paslanmaz çelik şirketi olan Posco Assan, sektörünün en çok tercih edilen şirketi olma yönünde öncü ve farklı uygulamalara imza atıyor. Son olarak hayata geçirilen “İŞ’te Eşitiz” uygulamaları ile başta kadın ve engelli çalışanlar olmak üzere tüm çalışanlarına iş ortamında kolaylıklar sağlıyor.
2018 yılında başlattığı Kadın İstihdamı Programı ile kadınların ekonomiye kazandırılmasına katkı sunan Posco Assan, aynı zamanda kanuni sınırların üzerinde engelli çalışan istihdam ediyor. Bu kapsamda tüm çalışanlara yönelik “İŞ’te Eşitlik” uygulamaları sürdürülüyor. Şirket çalışanlar için; özel atölyeler düzenlemeye başlarken, hamile çalışanlar için süt odası, sağlıklı besin desteği, servis rotalarında düzenleme ve periyodik revir kontrolleri uygulamalarını hayata geçirdi. Engelli ve hamile çalışanlara özel park yeri, yemekhanede geçiş önceliği tanıyan şirket, İş’te Eşitlik Komitesi kurarak her cinsiyet için en az bir çalışan temsilcisi kotası getirdi.
Posco Assan CAO’su Ufuk Özdemir: “En çok tercih edilen şirket olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.”
“İŞ’te Eşitiz” uygulamaları hakkında bilgi veren Posco Assan CAO’su Ufuk Özdemir; “Tüm dünyada kadın istihdamına yönelik bakış açısı değişmekte ve kadınların işgücüne katılımı desteklenmektedir. Kadınların gerek üretimde gerekse yönetimde söz sahibi olması bizim de insan kaynakları ve yönetim süreçlerimizde belli düzenlemeler yapmamızın önünü açtı. Bu uygulamalarımızla toplumsal önyargıların ve görünmez bariyerlerin ötesinde, sağ duyulu, anlayışlı, destekleyici bir çalışma ortamı sağlamaya devam edip, Posco Assan’ın sektörünün en çok tercih edilen şirketi olması yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.” dedi.
Arzu Kurt: “Posco Assan çalışanlarına değer veren, gelecek vaad eden bir fabrika”
Kadın istihdamı programı kapsamında tavan vinci operatörü olarak çalışmaya başlayan Arzu Kurt, kadın çalışan olarak emeklerinin sonucunda başarı elde etmelerinin kendilerini motive ettiğini söyleyerek, “Posco Assan çalışanlarına değer veren, gelecek vaad eden bir fabrika. Kendim için de güzel bir geleceğe sahip olacağımı düşünüyorum. Şirketimiz de bu yönde bizleri her zaman destekliyor.” dedi.
Pelin Öztire: “Şirketimiz sağlıklı bir yaşam sürmemiz adına pek çok fırsat sunuyor”
Farklı branşlarda spor yapabilmenin birçok firmada lüks olarak değerlendirilmesine rağmen, bunun Posco Assan’da olağan bir faaliyet olduğunu ifade eden Posco Assan Kadın Voleybol Takımı Sorumlusu Pelin Öztire, “Şirketimiz birçok alanda sağlıklı bir yaşam sürmemiz adına pek çok fırsat sunuyor. Bizler de bu fırsatları değerlendirerek hem iş hem de özel yaşantımızda daha sağlıklı bir hayat sürmeye devam ediyoruz.” dedi.
İlkem Ömür Özata: “Hayata geçirdiğimiz her cinsiyet için çalışan temsilcisi kotası ile sektörümüzde bir ilki gerçekleştireceğiz”
Kadın çalışanların yönetimde temsil edilmesi ile ilgili bilgi veren İŞ'te Eşitlik Komitesi Başkanı İlkem Ömür Özata "Tüm çalışanlarımıza eşit fırsatların yaratılması ve kaynaklardan eşit ölçüde yararlanabilmesi için "İŞ'te Eşitlik Komitesini hayata geçiriyoruz. Bu komite ile fırsat eşitliği projelerimizi daha kapsamlı olarak takip edip, cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarımız için sürdürülebilir uygulamalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Komite kurulumu ile eşzamanlı olarak hayata geçirdiğimiz "Her cinsiyet için çalışan temsilcisi kotası” ile sektörümüzde bir ilki gerçekleştireceğiz. Son dönemde kadın çalışanlarımız Vardiya Amirliği ve Birim Müdürlüğü gibi yönetsel pozisyonlarda daha fazla yer almaya başladı. Artan kadın çalışan sayımızla daha aktif projeler gerçekleştirip, kadınlarımızın iş gücüne katılımları ile ekonomik büyümede nasıl fark yaratabildiklerini ispatlayacağız. “İŞ’te Eşitiz” uygulamaları ile Posco Assan’da fark yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.
İş Dünyası, 09 Ekim 2018 18:28
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
