KOTO, sorunlara çözüm geliştirmeye devam ediyor
İş Dünyası, 04 Ekim 2018 12:27Kocaeli Ticaret Odası’nda Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri Nitelik ve Standartları İstişare Toplantısı düzenlendi.
Kocaeli Ticaret Odası’nın sektörlerin sorunlarını tespit etmek ve yine sektör temsilcileriyle birlikte çözüm üretmek üzere gerçekleştirdiği toplantıların bir yenisi gayrimenkul değerleme ve danışmanlık hizmetleri grubuyla devam etti. 18. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Arda Aygören, Meclis Üyesi Fikret Yıldırım, Komite Başkan Yardımcısı Levent Yapıcı’nın ev sahipliği yaptığı programa Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ile birlikte firma temsilcileri yoğun ilgiyle katıldı. YAPICI: SEKTÖRDE STANDART EKSİĞİ VAR
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren 18. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Levent Yapıcı, “Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri Nitelik ve Standartları İstişare Toplantılarımızın ilk buluşmasına hoş geldiniz. Öncelikli gündemimiz sektörümüze dair nitelik ve standartlarla ilgili kesin bir çizginin belirlenmemiş olması yada bu çizgiye yakın bir çalışmanın yapılmamış olması. Bu konu ile ilgili görüşlerimizi masaya yatırı bir yol haritası ortaya koyalım istedik. Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketleri, ağırlıklıolarak bu hizmeti bankalara veriyor. Toplantımızın ikincisini bankalar, taşınmaz ticareti yönetmeliğiyle ilgili olan meslek erbaplarımız ve gayrimenkul değerleme hizmeti veren firmalarımızın katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Sizlerin düşünceleri çok önemli” dedi.
‘KOCAELİ TEK TİP SÖZLEŞMEYE ÖRNEK OLACAK’
Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu da konuşmasında, KOTO ile Emlakçılar Odası’nın hayata geçirdiği tek tip sözleşme çalışmasının tüm Türkiye’ye örnek niteliği taşıdığını ifade ederek, “5 Haziran’da taşınmaz ticaretiyle ilgili 22 maddeden oluşan bir yönetmelik çıktı. 22 maddeden 11’i ile ilgili itirazlarımız oldu. 2 tanesi değerlendi. Diğerleriyle ilgili de tekrar geri itirazlarımız olacak. Önümüzdeki hafta Ticaret Bakanlığı’nda taşınmaz ticaretiyle ilgili sonuçlanmasını beklediğimiz itirazlarımız var. Kocaeli Ticaret Odası taşınmaz ticareti yönetmeliğinin öncesi ve sonrasında tüm çalışmalarımıza üst düzey katkı verdi. Bu anlamda KOTO’ya mesleğimize sunduğu katkı dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Taşınmaz ticaretiyle ilgili tek tip sözleşme hazırladık. Ama bazı itirazlarımız olacağı için bastırıp sizlere şuan dağıtmıyoruz. Tek tip sözleşme konusunda diğer illere de örnek oluyoruz. Belki de Türkiye’de tek tip sözleşmeye vesile olacağız” dedi.
RAPOR HAZIRLANACAK
18. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Arda Aygören de, toplantı sonuçlarının rapor haline getirilerek, görüşlerin hayata geçirileceği bilgisini paylaşarak, “Toplantımız hayırlı olsun. Sizlerin verdiği bilgiler ve dileklerirapor haline getirip üst yönetime sunacağız. O konuda gereken herşeyin yapılacağına inanabilirsiniz. Konuşmakla kalmayacağız. Sektörümüzün geleceğine ışık tutacağız” dedi. Konuşmaların akabinde firma temsilcileri gerek kendi işyerleri gerekse sektörle ilgili olumsuzlukları paylaşarak, KOTO’nun sektörle ilgili hazırlayacağı rapora üst düzey katkı sundu.
İş Dünyası, 04 Ekim 2018 12:27
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
