Türk Telekom’un içini boşalttılar
Siyaset, 03 Ekim 2018 21:14CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, her fırsatta yerli ve milli olduğunu söyleyen AKP iktidarının ülkenin yerli ve milli değerlerini peşkeş çektiğini belirterek, Türk Telekom’un özelleştirilme sonrası uygulamalarının Meclis tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.
1 Ekim itibari ile Meclis çalışmaları başlarken daha önce Akar, tarafından da gündeme getirilen Türk Telekom’un 21 yıllığına kiralanması ve yaşanan sürecin yansımalarına ilişkin Araştırma önergesi bir kez daha AKP oyları ile reddedildi.
NEREDEN BAKARSAN BAK TUTARSIZLIK
Türk Telekomla ilgili sürecin daha önce de defalarca gündeme geldiğini belirten Akar; ‘Çok önemli bir konuyu konuşuyoruz, defalarca dile getirdiğimiz bir konuyu konuşuyoruz. Aslında Türk Telekom'a baktığımızda Osman Gazi Köprüsü'nü görüyoruz, Türk Telekom’a baktığımızda Yavuz Sultan Selim'i görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda Avrasya Tüneli'ni görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda elektrik dağıtım şirketlerini görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda termik santralleri görüyoruz, madenleri görüyoruz. AKP'nin ülkeyi getirdiği durum bu.’ dedi.
2005 Yılında 21 yıllığına 6,5 Milyar Dolara kiralanan Türk Telekom’un içinin boşaltıldığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Defalarca araştırma önergesi verdik. En son araştırma önergem, Mart ayı 2018'de idi ama AKP oylarıyla reddedildi. Şimdi yine bir araştırma önergesi geliyor. Gerçekten araştırılması gerekiyor. Türkiye'nin sürüklendiği felaketi görmek için, gelecek yılda çocuklarımızın, vatandaşımızın cebinden çıkacak rakamları görmek için ve Türkiye'nin bugün geldiği bu döviz darboğazının durumunu görmek için Türk Telekom'u iyi incelemek gerekiyor. dedi.
2005 yılında Türk Telekom’un özelleştirilmesi sonrası yapılan uygulamaların altını çizen Akar, Kurumlar Vergisi’nin yüzde 30’dan 20’ye düşürülerek yıllık 400 milyon TL'lik bir avantaj sağlandığını, yine abonelerden alınan sabit ücreti Danıştay’ın daha sonra iptal etmiş olmasına rağmen hâlen kesildiğini, bunun da yıllık 4,8 milyar TL kazanç anlamına geldiğini söyledi.
65 BİN ÇALIŞANDAN 30 BİN ÇALIŞANA NASIL DÜŞÜRÜLDÜ
Türk Telekom’un gayri menkulleri en pahalı olan bakır tellerinin dahi satıldığına dikkat çeken Akar, AKP’nin kiralama öncesinde teknolojileri yenilemek, geliştirmek, Türk ekonomisine katkısı olması ve daha çok istihdam gibi gerekçeler öne sürdüğünü ancak gelinen nokta da Telekom’da 65 bin çalışandan 30 bin çalışana düştüğünü söyledi.
AKP’nin o dönemde günü kurtarmak ve cari açığı kapatmak için alelacele Türk Telekom’u kiraladığını belirten Akar, vakit kaybetmeden Meclisin bu konuya el koyarak Araştırma yapması gerektiğini söyledi. Önerge daha önce de olduğu gibi bir kez daha AKP oyları ile reddedildi.
Siyaset, 03 Ekim 2018 21:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
İstanbul'da deprem oldu, Kocaeli'de hissedilmedi!
