İzmitliler güreşe doydu, Akkoyun başpehivan oldu
Gündem, 30 Eylul 2018 06:45İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Altınkemer Yağlı Güreşleri Tarihi Kırkpınar güreşlerini aratmadı.
Yenişehir er meydanındaki güreşlere 600’e yakın pehlivan katıldı. İzmitlilerin ata sporu güreşe doydukları etkinliği AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ile binlerce vatandaş da ilgiyle takip ettiler. Her yaştan binlerce kişinin ilgiyle takip ettikleri güreşler kıran kırana geçti. Aralarında Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanlarından İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Faruk Akkoyun, Hamza Köseoğlu gibi ünlü pehlivanların yer aldığı baş güreşleri de kıran kırana geçti.
ANLAMLI MESAJ
Baş pehlivanlar er meydanına dev Türk bayrağı ve “ birlikte Türkiye’yiz kendimize yeteriz’’ pankartıyla çıktılar. Finalde Faruk Akkoyun ile İsmail Balaban karşı karşıya geldiler. Nefes kesen mücadele sonunda 6.Altınkemer İzmit Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Faruk Akkoyun oldu. Baş pehlivanın belli olmasının ardından gruplarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Başkan Doğan pehlivanları tebrik ederek İzmitlilere unutamayacakları bir gün yaşattıkları için teşekkür etti. Başkan Doğan, güreşlerin finalinde yaptığı konuşmada “ 6. Geleneksel İzmit yağlı güreşlerine gelerek bizlere şeref verdiniz. Sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüz. Duanız en büyük enerjimizdir. Hamdolsun belediyemiz çalışıyor. Eski güreşleri yaptığımız Doğu Kışla’daki yerde Türkiye’nin en modern kapalı pazarını yaptık. Perşembe ve Cumartesi pazarlarımız artık burada hizmet veriyor.
KURUŞUNUZU ZİYAN ETMİYORUZ
Sizlerin kuruşunu ziyan etmeden İzmit için harcıyoruz. Her işte hakkı hukuku gözeterek, hiçbir parti ayrımı yapmadan gönülden çalışıyoruz. Vatan haini olmayan herkes bizim kardeşimizdir. Bugünlere gelmemize vesile olan Alpaslan’dan Fatih’e, Kanuni’ye, Abdulhamit’e M.Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize minnettarız.15 Temmuz da ülkemizi uçurumun kenarından kurtaranlardan Allah razı olsun. Güvenlik güçlerimize, silahlı kuvvetlerimize çok şey borçluyuz. Huzur içinde yaşamak kolay olmuyor.
İZMİT’E YAĞLI GÜREŞLERİ GETİRDİK
İzmit’te yağlı güreşleri ilk biz başlattık. Yediden yetmiş yediye herkesi bu meydanda toplamanın gururunu yaşıyoruz. Bu güreşler kardeşlik, birlik beraberlik, kararlılık, mücadele bir anlamda da centilmenlik demektir. Yensek de yenilsek de birbirimizi sevmektir. Kazanan kim olursa olsun hepsi bizim için şampiyondur.
TÜRK MİLLETİNİN ŞAHLANIŞ YILLARI
Yarınlarımız liderimiz, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türk milletinin şahlandığı yıllar olacaktır. Ülkemiz üzerine her zaman içten dıştan saldırılar oluyor. Kahraman Mehmetçiğimiz canı kanı pahasına bunlara karşılık veriyor. Ekonomik saldırıda da başarılı olamayacaklar. Bizler birer ekonomik nefer olarak bu mücadelede yerimiz alacağız. Vatan için, bayrak için ülkemiz için karınca misali bir damla su da biz taşıyacağız. Yerli malı kullanacağız. İnadına emperyalistlere karşı daha da bir ve beraber olacağız. Bu meydandaki bu tablo bunun en güzle göstergesidir ”dedi. AK Parti Milletvekili İlyas Şeker de konuşmasında Başkan Doğan’a güzel organizasyon için teşekkür etti.
ALTIN KEMER YAĞLI GÜREŞLERİN BAŞPEHLİVANLARI
2013 - 1.Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail BALABAN
2014 - 2.Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Faruk AKKOYUN
2015 - 3. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan OKULU
2016 - 4. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Şaban YILMAZ
2017 - 5. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail BALABAN
2018 - 6. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Faruk AKKOYUN
Gündem, 30 Eylul 2018 06:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
