Başkan Kazak Çapanı giydi
Gündem, 29 Eylul 2018 19:40Başkan Karaosmanoğlu, Kul Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Nurcan Cankara ve Kurucu Başkanı Ahmet Zekai Yahşi’yi makamında konuk etti.
“EĞİTİM ÇALIŞMALARINA TDBB OLARAK ÖNEM VERİYORUZ”
Türk dünyasında karşılıklı güven ortamının pekiştirilmesi, siyasi dayanışmanın güçlendirilmesi, ekonomik ve teknik işbirliği imkânlarına ivme kazandırılması, beşeri ilişkilerin sağlıklı yapılara kavuşturulması ve Türk dünyasının tarihi ve kültürel birikimlerinin en geniş şekilde kayıt altına alınmasını sağlamak için insiyatif aldıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bilim, eğitim, kültür ve sanat alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini, Türk dünyasının ortak değerlerinin uluslararası seviyede tanıtılarak kitlelere yayılmasını, Türk Dili Konuşan Ülkeler arasındaki kültürel bağların derinleştirilmesine dönük çalışmalar yapmaktayız. Ekonomik işbirliğinin ileriye götürülmesi yolunda desteklerimizi her fırsatta ifade ederken, yerel yönetimlerde ki insan kaynağının yeterli düzeye çıkması içinde eğitim çalışmalarına TDBB olarak önem veriyoruz” ifadelerini sarf etti.
“ORTAK PROJE VE UYGULAMALARA İMZA ATMAKTADIR”
Avrasya coğrafyasındaki bütün belediyeleri bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen TDBB’nin bugün sürekli artan üye sayısıyla ve gerçekleştirdiği etkinliklerle uluslararası ölçekteki çalışmalarına devam ettiğini de söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Kazak Çapanı isimli yerel kıyafet hediye edildi. TDBB’nin 25 ayrı ülkeden, 1063 yerel yönetim birimi ve yerel yönetim birliğinden müteşekkil üyesi bulunduğunu da ifade eden Karaosmanoğlu, “TDBB, sadece Avrasya coğrafyasında değil, kıta coğrafyasının diğer bölgelerindeki yerel yönetim birlikleriyle, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurumları ve uluslararası yardım kuruluşlarıyla işbirliği halinde ortak proje ve uygulamalara imza atmaktadır. Bu anlamda birliğimizin faaliyet ve projelerinde bizleri yalnız bırakmayan başta üye belediyelerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, kişilere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
Gündem, 29 Eylul 2018 19:40
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
