Ekmeğe zam yok, 40 fırına ceza var!
Gündem, 27 Eylul 2018 13:34Kocaeli Valiliği adına yapılan açıklamada ekmek zammına onay verilmediğinin altı bir kez daha çizildi ve kurallara uymayan 40 fırına ceza kesildiği açıklandı.
İşte o açıklamanın içeriği: İlimiz genelinde ekmek fiyatlarına ilişkin olarak, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 26.04.2017 tarihinden itibaren yürürlüğe konan ekmek fiyatı tarifesi halen geçerli olup, herhangi bir fiyat artışı verilmemiştir.
04/01/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler, sırasıyla, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyonun ve Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanır.” hükmüne yer verilmiş olup bu süreç ilimiz için henüz tamamlanmamıştır.
Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kendi yetkileri çerçevesinde 21.09.2018 tarihli tarifede sadece katkılı ekmeklerin satış fiyatı belirlenmiştir. Diğer taraftan Valiliğimize gelen şikâyetlerden; bazı fırınların 250 gr 1.25 TL olan ekmeği 200 gr. üreterek 1.25 TL’ den satışa sundukları, bazı fırınların sadece katkılı ekmek sattıkları, bazı fırınların ise yetersiz miktarda halk tipi ekmek ürettikleri ve böylece tüketicileri mağdur ettikleri anlaşılmıştır.
Konuya ilişkin olarak Valiliğimizce (Ticaret İl Müdürlüğü) fiyat etiketleri ile ilgili 51 fırında denetim yapılmış olup 40 fırında tespit edilen aykırılıklardan dolayı 10.960,00 TL idari para cezası uygulanmıştır. Henüz fiyat tarifesi değişmemiş olan 250 gr ekmek yerine, 200 gr ekmek üreten fırıncılar hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 İlçe Belediyesi ayrıca bilgilendirilmiştir. Haksız yere fiyat artışı ve gramaj eksikliği uygulayan fırınlar hakkında ilgili Kurumlarca denetimler yapılarak, gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Gündem, 27 Eylul 2018 13:34
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
BTP lideri Baş’tan, Milli Eğitim Bakanı’na tokat gibi yanıt!
Kocaeli’nde yeni yatırım ihaleye çıkıyor
AKP'ye geçince müfettişler rapor yazmaya korktu!
Körfez’de sünnet şöleni coşkusu
D-100’den TEM Otoyolu Dilovası ve Doğu Hereke gişeleri kapatılacak!
Kocaeli sahillerinde hayat kurtarmak için koşuyorlar!
Akaryakıtta bir zam daha
Başkan Hürriyet o mahallede kentsel dönüşüm için kolları sıvadı
Büyükakın’dan STK’lara her zaman yanınızdayız mesajı
Borcunu ödeyebilmek için simit satan emekli
Elinizi vicdanınıza koyun
Vatandaşı aidatsız karta yönlendirecek karar!
Bakan Şimşek görevden alınırsa erken seçim için düğmeye basıldı mı demektir?
Askeri hastaneler böyle mi açılacak?
Başiskele’de o kavşak yeniden düzenlendi
Körfez’de 7 ragbiciye daha milli davet
Aslantaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'daki açılışta bir araya geldi
Komedyenlerin tutuklandığı bir ülkede demokrasi laftan ibarettir
Doğu Kışla’da dönüşüm mesaisi
Derinceliler sağlıklı yaşam için yürüdü!
Kocaeli’nde bisikletle çevreci ulaşımda rekor!
İzmitli genç kızın büyük başarısı! Türkiye üçüncüsü oldu
Akaryakıtta indirim umutları suya düştü!
Kocaeli vekili TBMM’de konuştu: Esnaf perişan
Çay fiyatlarına bir zam daha
Kocaeli’nin tanınmış iş insanı Kayalar vefat etti
Musluk suyuna da her ay otomatik zam
Şehit isimlerini silip APO mu yazacaksınız?
İzmit’te Kır Düğün Salonu açılıyor
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
Büyükşehir’in Derince’de yaptırdığı cemevinde buluştular
