Gündüzlü suyu böbrek hastalıklarına iyi geliyor
Gündem, 24 Eylul 2018 14:06Büyükşehir özellikle böbrek hastalıklarına iyi gelen Kandıra Erikli Köyü Belen Mahallesi Gündüzlü Suyu kaynağında mesire alanı oluşturdu.
Kandıra Erikli Köyü Belen Mahallesi Gündüzlü mevkiinde bulunan Gündüzlü Suyu,özellikle böbrek hastalıklarına şifa veriyor. Gündüzlü Suyu başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinden vatandaşın ilgisini çekiyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, vatandaşların Gündüzlü Suyunu içip, su kaynağı çevresinde dinlenebilmesi için kaynak suyu çevresine mesire alanı yaptı.
KAYNAK SUYU ÇEŞMESİ VE MESİRE ALANI
Yapılan çalışmayla kaynak suyuna çeşme yapıldı ve çeşme etrafı 100 metrekare taş duvarla kaplandı. 100 metre yürüyüş yolunun yapıldığı alanda, toprak dolgu ve tesviye işleri de yapıldı. Ayrıca kaynak suyu etrafına mesire alanı olarak 2 adet Japon tipi kamelya ve 6 adet piknik masası konuldu.
“ANALİZ VE TESTLERİNİ YAPTIRDIK”
Şifalı Gündüzlü Suyunun çıktığı bölgede Bizans İmparatorluğu döneminden kalma verem hastanesi ait kalıntıların bulunduğunu belirten Erikli Köyü Muhtarı Ramazan Ören, “Biz bu suyumuzu TÜBİTAK’ta ve İSU’da analiz testlerini yaptırdık. Kış mevsiminde suda 7,35 PH, yazın ise 7,85 PH değerleri olduğu tespit edildi. Suyun içerisinde sekiz mineral bulunuyor ve insan vücuduna faydalı. Türkiye’mizin birçok yerinden başta İstanbul, Ankara olmak üzere, çok sayıda vatandaşımız buraya geliyor” şeklinde konuştu.
“DİYALİZ HASTALARINI RAHATLATIYOR”
Ören, “Suyumuzun en büyük özelliklerinden birisi de böbreklerin gözeneklerini açıyor. En büyük tavsiyemiz böbrek hastalarınadır. Özellikle diyaliz hastaları için çok önemlidir. Örneğin bir hasta 15 günde bir diyalize gidiyorsa bu suyumuz sayesinde ayda bir diyalize gider. Yani diyaliz hastalarını bir nevi de olsa rahatlatır. Bugün bu suyumuzun etrafı eski halinden çok daha güzel. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediye’mizin ilgisinden memnunuz” dedi.
Gündem, 24 Eylul 2018 14:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
