Ülkenin varı yoğu peşkeş çekildiği için bu krizi yaşıyoruz
Siyaset, 16 Eylul 2018 21:06CHP Milletvekili Budak, 'AKP'nin iktidardayken ülkenin tüm varlıklarını sattığını ve krizin bu yüzden yaşandığını' belirtti.
Budak, “Bugün ülkenin varı yoğu özelleştirme adı altında peşkeş çekildiği, için bu krizi yaşıyoruz. Hem kâr eden hem de stratejik önemi olan kuruluşları satarken bir kez olsun bu ülkenin geleceğini düşünmediler. SEKA’yı müze yaptılar, şimdi koca ülkeyi gazete, kitap basamaz hale getirdiler” dedi.
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ekonomik krizden çıkış yollarını anlatmak için başkanlık yaptığı CHP heyeti ile birlikte Muğla’da STK’lar ve iş insanları ile buluştu. Türkiye ekonomisinin geçmişten gelen ve halen devam ettirilen yanlış politikaların kurbanı olduğuna dikkat çeken Budak şunları söyledi:“AKP iktidarı 16 yıl boyunca ülkenin en değerli, en stratejik varlıklarını tek tek satışa çıkararak dışa bağımlılığın yolunu açtı. Türkiye’nin en önemli kuruluşları hoyratça peşkeş çekildi.
Ülkenin varı yoğu haraç mezat satıldığı için bugün bu krizi yaşıyoruz. Son 15 yılda, 10 limanı, 81 santrali, 40 işletmeyi, 3 bin 483 taşınmazı, 3 gemiyi ve 36 maden sahasını elden çıkardılar. Yetmedi halkın elinden şeker fabrikalarını aldılar. Son yaşanan Türk Telekom örneği uyarılarımızdaki haklılığı bir kez daha gözler önüne serdi. AKP’liler yönetim kurulunda oldukları halde şirketin içi boşaltıldı, borçlandırıldı ve posası çıkmış halde vatandaşımızın üzerine yeni bir külfet bırakıldı.
Hem kâr eden hem de stratejik önemi olan bu kuruluşları satarken bir kez bile bu ülkenin geleceğini düşünmediler. 1936 yılında ilk yerli kağıdı üreten SEKA’yı müze yaptılar, şimdi koca ülkeyi bir gram kağıt üretemeyen, gazete ve kitap basamayan hale getirdiler.”
“SATTIKLARININ YERİNE BİR TESİS BİLE KURMADILAR”
Özelleştirmelerin ardından üretimin iyice sıfırlandığını vurgulayan Budak, “Her şeyi sattılar, dışarıdan gelen sıcak parayı da betona yatırarak ölü yatırımlara imza attılar. Sattıkları yüzlerce kuruluşun yerine bir tane yeni tesis kurmadılar. Halka ait olanları halkın elinden aldılar. Üstüne üstlük mega yatırımlar diye yansıttıkları köprü, otoyol, Avrasya Tüneli gibi birçok projeyi de kamunun tekelindeki işletme haklarını devrederek halkın sırtına bindirdiler. Üreten bir ekonomiyi tesis edemediler, bütçe açığını büyüttüler ve koskoca ülkeyi sürekli borç peşinde koşar hale getirdiler” diye konuştu.
Üretim ekonomisine geçmeden sorunların çözülemeyeceğini dile getiren Budak, “Büyüme ve kalkınmanın temel dinamikleri kaliteli üretim ve eğitimdir. Bunlar olmadan büyüme olmaz. Artık sıcak para da yok, deniz bitti. Dolayısıyla istihdamı artıran, yüksek teknolojiyi geliştiren yatırımların desteklenmesi gerekiyor” dedi.
Siyaset, 16 Eylul 2018 21:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
İstanbul'da deprem oldu, Kocaeli'de hissedilmedi!
