İşte marketlerde 2 ayda gelen zamlar
Ekonomi, 13 Eylul 2018 10:50Kur artışlarıyla, 2018 Haziran-Ağustos ayları arasında en çok fiyat artışı domates salçasında yaşandı.
Döviz kurlarındaki hızlı tırmanışın ardından yükselen gıda fiyatları sofraları da etkiliyor. Kur artışlarıyla, 2018 Haziran-Ağustos ayları arasında en çok fiyat artışı domates salçasında yaşandı.
BrandZone’nun insert ve reklam kampanya verileri üzerinden yaptığı araştırmaya göre, Haziran-Ağustos ayları arasında en çok fiyat artışı 4,300 gram domates salçasında yaşandı.
BrandZone’nun insert ve reklam kampanya verilerine göre, Haziran'da kampanya fiyatı;
- 23.23 lira olan 4300 gram domates salçasının fiyatı Ağustos ayında yüzde 40 artarak 32.43 liraya yükseldi.
- 2.7 TL olan 1 kilogram unun fiyatı Ağustos ayında yüzde 36 artarak 3,68 liraya yükseldi.
- 4.01 lira olan 830 gram domates salçasının fiyatı Ağustos ayında yüzde 26 artarak 5.06 liraya yükseldi.
- 9.93 lira olan 1500-1650 gram domates salçasının fiyatı Ağustos ayında yüzde 24 artarak 12.32 liraya yükseldi.
- 7.25 lira olan 1 kilogram Osmancık pirincin fiyatı Ağustos ayında yüzde 15 artarak 8.33 liraya yükseldi.
- 16.81 lira olan 2 kilogram baldo pirincin fiyatı Ağustos ayında yüzde 15 artarak 19.26 liraya yükseldi.
- 18.62 lira olan 2.5 kilogram baldo pirincin fiyatı Ağustos ayında yüzde 10 artarak 20.4 liraya yükseldi.
- 7.72 lira olan 550-700 gram biber salçanın fiyatı Ağustos ayında yüzde 9 artarak 8,42 TL’ye yükseldi.
- 33.95 lira olan 5 kilogram baldo pirincin fiyatı Ağustos ayında yüzde 9 artarak 36.94 liraya yükseldi.
- 15.01 lira olan 2.5 kilogram Osmancık pirincin fiyatı Ağustos ayında yüzde 8 artarak 16.17 liraya yükseldi.
- 9.79 lira olan 5 kilogram unun fiyatı Ağustos ayında yüzde 7 artarak 10.45 liraya yükseldi.
- 17.23 lira olan 10 kilogram unun fiyatı Ağustos ayında yüzde 4 artarak 17.99 liraya yükseldi.
- 6.35 lira olan 1 kilogram kaymaksız yoğurdun fiyatı Ağustos ayında yüzde 17 artarak 7.40 liraya yükseldi.
- 18.45 lira olan 8’li kağıt havlunun fiyatı Ağustos ayında yüzde 16 artarak 21.42 liraya yükseldi.
- 5.98 lira olan diş fırçasının fiyatı Ağustos ayında yüzde 15 artarak 6.87 liraya yükseldi.
- 4.70 lira olan 20’li bardak poşet yeşil çayın fiyatı Ağustos ayında yüzde 12 artarak 5.25 liraya yükseldi.
- 3.38 lira olan 1 litre UHT tam yağlı sütün fiyatı Ağustos ayında yüzde 11 artarak 3.75 liraya yükseldi.
- 4.87 lira olan 1 litre günlük sütün fiyatı Ağustos ayında yüzde 11 artarak 5.42 liraya yükseldi.
- 31.41 lira olan 24’lü tuvalet kağıdının fiyatı Ağustos ayında yüzde 8 artarak 33.81 liraya yükseldi.
- 2.17 lira olan 500 gram kelebek makarnanın fiyatı Ağustos ayında yüzde 8 artarak 2.35 liraya yükseldi.
- 1.91 lira olan 500 gram burgu makarnanın fiyatı Ağustos ayında yüzde 6 artarak 2.03 liraya yükseldi.
- 1.98 lira olan 500 gram tel şehriyenin fiyatı Ağustos ayında yüzde 5 artarak 2.08 liraya yükseldi.
Odatv.com
Ekonomi, 13 Eylul 2018 10:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
İzmit ve Gebze’de Ramazan ayına özel her gün onlarca etkinlik
Buna İmamoğlu'nun cezaevinden açıklama yapmasından da rahatsız oluyorlar denir!
Ramazan'da zincir marketlerde indirim!
Erdoğan'ın seçimde verdiği sözleri çiğnedi!
Kocaeli’de bir kez daha Basketbol Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Ramazan kolisi yüzde 1500 zamlandı
