SEDAŞ’ın Fırsat Eşitliği Çalıştayı başladı
İş Dünyası, 26 Ağustos 2018 18:28SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri içinde fırsat eşitliği projesinin de yer aldığını, SEDAŞ’ın toplumun ihtiyacı olan bilgilenme ve bilinçlenmeye, olumlu değerlerin sahiplenilmesine ait ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağladığını ve bu amaçla bir çalıştay başlattıklarını belirtti.
SEDAŞ’IN EŞİT FIRSATLAR POLİTİKASIGüven, yaptığı açıklamada; “Şirketimiz kurumsal dilinde erkek ve kadın ayrımcılığına yer vermeyeceğiz. Yaptığımız işlerle ilgili ‘Kadın İşi’ veya ‘Erkek İşi’ gibi mevcut kalıp yargıları ortadan kaldırmak üzere el birliği ve işbirliği yapacağız. ‘Kadın İşi’ veya ‘Erkek İşi’ Demeyeceğiz.Hep birlikte ayrımcılık karşıtı ve eşit fırsatlar politikamızı hazırlayacağız. Bu sosyal sorumluluk projesinin gelişimi ile ilgili paydaşlarımızı da atılan adımlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendireceğiz.” dedi.
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAMA HEDEFİ
SEDAŞ’ın açıklamasında, “Şirketimiz organizasyon yapısının her kademesinde bakış açılarımızda ve tutumlarımızda 'iyi' olarak belirlenen durumumuzu 'en iyi'ye yükseltmek için harekete geçtik. Türkiye'nin de geleceğine katkı verecek bir dönüşüm için farkındalık yaratacağız.” denildi. 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemindeki maddeler içinde bulunan, ‘eşitsizliklerin azaltılması, cinsiyet eşitliği’ başlıkları ile direkt ilgisi olan “Fırsat Eşitliği Projesi” için SEDAŞ Fırsat Eşitliği Kurulunu oluşturdu ve bu konudaki çalıştay çalışmasına start verdi. Çalıştayda; Danışman ekip içinde yer alan Shevolution Takım LideriLesleyAbdela, Toplumsal Cinsiyet ve Fırsat Eşitliği Uzmanı EfsaKuraner, Toplumsal Cinsiyet ve Fırsat Eşitliği konusunda Uzman TercümanHalil İbanoğlu,TES-İŞ Sendikası İşyeri Temsilcileri Levent Pehlivan, Fuat Ayvalık, SEDAŞ’ın teknik ve idari kadrolarında görev yapan departman yöneticileri ile bu birimlerdeki SEDAŞ çalışanları yer alıyorlar. Projenin tüm çalışanlara yaygınlaştırılarak, bu konuda top yekün farkındalık yaratılması hedefleniyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ İÇİN
SEDAŞ’ınBirleşmiş Milletler (BM) tarafından 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemindeki 17 hedefi önemsediğinin belirtildiği açıklamasında, “Bu 17 hedef içinde yoksulluğa son verilmesi, açlığın yok edilmesi, sağlık ve refah, kaliteli eğitim, cinsiyet eşitliği, sağlıklı suya erişim, temiz enerji, istihdam ve ekonomik büyüme, sanayi, yenilikçilik ve altyapı, eşitsizliklerin azaltılması, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, bilinçli üretim-tüketim, iklim değişikliğiyle mücadele, sudaki yaşam, karadaki yaşam, sulh ve adalet ile uygulama yer almaktadır. SEDAŞ Fırsat Eşitliği Kurulu oluşturarak, bu kurul ile 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemindeki maddeler içinde bulunan, ‘eşitsizliklerin azaltılması, cinsiyet eşitliği başlıkları’ ile direkt ilgisi olan “Fırsat Eşitliği Projesine”çalıştay hareketi ile start vermiştir. Bu proje ile ön yargılarımızı, tavırlarımızı ve yerleşik fikirlerimizi gözden geçireceğiz.”denildi.
“ÇALIŞTAYA BAŞARILAR DİLERİM”
SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, “Ülkemizde “toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği” kapsamında çok güzel çalışmalar olduğuna tanık oluyoruz. Bu anlayış ve düşüncenin toplumumuzda daha da çok yaygınlaşacağına, SEDAŞ olarak projemizin içinde yaşadığımız topluma, ülkemize ve milletimizegereken katkıyı sağlayacağına inanıyoruz. “Fırsat Eşitliği Kurulunda” görev yapan tüm arkadaşlarıma farkındalık yaratacakları bu proje için gerçekleştirecekleri faaliyetleri ve başlattıkları çalıştay için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
İş Dünyası, 26 Ağustos 2018 18:28
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
