Kocaeli deprem fazlasıyla riski yaşayan bir kent
Siyaset, 14 Ağustos 2018 06:25TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 19. yılında yayınladığı mesajda Kocaeli’nin olası bir depremde en çok risk taşıyan kent olduğunu söyledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Asrın felaketi olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin 19. yılını geride bıraktığımız bu günlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaşıyor ve büyük sabırlar diliyorum.
MAKYAJLA DEPREM HAZIRLIĞI OLMAZ
Geçen 19 yılda acılar ve o acılara sebebiyet veren her şey unutuldu. On binlerce insanın canına mal olan, yüz binlerce vatandaşımızı evsiz bırakan deprem gerçeği, üzerinden geçen 19 yılda artık anma programlarına dönüştü. Kandilli Rasathanesi olası depremin 7 şiddetinin üzerinde olacağını bas bas bağırırken, 1999 depreminin en büyük zararı verdiği yerlerden biri olan İzmit’te halen daha 5 bine yakın hasarlı bina bulunuyor. Deprem ‘Ben geliyorum’ derken, yerel yetkililerin yaptığı tek şey, kentin makyajını tazelemek oldu. Depremde molozların arasında kalarak hayatlarını kaybeden insanların arkasından çaresiz bir şekilde “Deprem Kocaeli’nin fıtratında var” diyebilecek yerel yöneticiler, insan hayatını ikinci plana atmaya devam ediyor.
İnsanlarımızın depremlere karşı daha dayanıklı evlerde oturması için planlanan kentsel dönüşüm rant doğurmaya devam ettiği sürece Kocaeli asla ve asla depreme hazır olamayacaktır. Sonradan pişman olmamak için, bugünden önlem almalı ve Kocaeli’de hasarlı binalar sorunu artık kökten çözülmelidir. Aksi halde bundan sonra denebilecek tek şey; Son pişmanlık neye yarar? Bu duygu ve düşüncelerle beraber; 17 Ağustos Gölcük Depremi’nde kaybettiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum”
Siyaset, 14 Ağustos 2018 06:25
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
