Belediyelere şok!
Gündem, 29 Temmuz 2018 07:51Tasarruf tedbirlerine belediyelerden başlandı. Belediyelere önümüzdeki ay aktarılacak kaynağın yüzde 30’unun kesileceği bilgisi verildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kamuda tasarruf tedbirlerini almaya başladıklarını açıklamasının ardından ilk işaret belediyelerden geldi. Belediyelere, önümüzdeki ay aktarılacak kaynağın yüzde 30 oranında azalacağı yazılı olarak bildirildi. Karayolları ve Devlet Su İşleri başta olmak üzere yatırımcı kurum ve kuruluşlara da ödeneklerde kısıntıya gidileceğinin sözlü olarak bildirildiği ifade edildi.
Seçim öncesinde yapılan yüklü harcamalarla bazı kamu gelirlerinden vazgeçilmesi sonucu bütçede oluşan devasa açığın önümüzdeki dönemde kamu yatırımlarında ani frene, cari harcamaların da adeta bıçak gibi kesilmesine yol açabileceği belirtiliyor. Bütçe açığı, özellikle seçim harcamalarının etkisiyle ilk 6 ayda 46.1 milyar lira, seçimlerin yapıldığı sadece haziran ayında da 25.6 milyar lirayla olağanüstü seviyeye çıkmıştı. Önümüzdeki ay emeklilere verilecek yaklaşık 12 milyar liralık bayram ikramiyesinin bütçede ödeneği olmadığı, bu nedenle o ödemenin de hem borçlanmada hem de bütçe açığında ilave artışa yol açacağı, bu harcama için de ilave tasarruf gerektiği bildirildi.
NAKİT SIKINTISI VAR
Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan belediyelere yapılan bildirimde, önümüzdeki ay aktarılacak ödeneklerin yüzde 30 civarında düşeceği bilgisi verildi. Ödeneklerin düşecek olmasının, nakit sıkıntısı yaşayan, vadesi gelen borçlarını ödemekte güçlük çeken bir çok belediyede şok etkisi yarattığı ifade edildi. Bazı belediye yöneticileri, ödeneklerin yüzde 30 düşecek olmasının Albayrak'ın açıkladığı tasarruf önlemlerinden kaynaklandığını belirtirlerken, bazı belediye yöneticileri ise ödenek düşüşünün bütçenin vergi gelirlerinde yaşanacak azalmadan kaynaklandığını ifade ettiler.
BÜTÜN KURUMLARA SÖZLÜ TALİMAT GİTTİ
Belediyelerin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da ödenek kesintileriyle ilgili sözlü talimatlar gittiği belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kurumlara yapılan bilgilendirmede, tasarruf önlemlerine bütün kurumların harfiyen riayet etmesinin istendiği ifade edilirken, ödenek aktarımında yaşanacak yavaşlamaya bütün kurumların şimdiden hazırlıklı olması gerektiği bilgisinin iletildiği öğrenildi. Bilgi veren kaynaklar, kamu kurumlarının alacaklılarına Şeker Bayramı öncesinde bir miktar ödeme yapabildiğini, sadece Karayolları Genel Müdürlüğü'nün müteahhitlere 3 milyar liradan fazla günü geçmiş borcu olduğunu söylediler.
Gündem, 29 Temmuz 2018 07:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
