Meral Akşener kararını verdi
Siyaset, 28 Temmuz 2018 06:01Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce partili, Genel Başkanlığa tekrar aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'i ikna etmek için evinin önünde toplandı.
Afyonkarahisar'daki çalıştayda parti tüzüğünün verdiği yetkiyi kullanıp kurultay kararı aldıktan sonra yeniden aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kararından vazgeçirmek için partililer yollara döküldü.
Parti örgütünün başlattığı "Geri Dön" yürüyüşü ile Akşener'in Üsküdar'daki evinin önü miting alanına döndü. Akşener'i ikna etmek için yeni strateji oluşturan partililer, seçim sloganları "Yüzünü Güneşe Dön"ü liderlerine uyarlayıp "Yüzünü Bize Dön" diyerek Genel Başkan'ın evi adeta kuşatma altına aldı. Partililer sık sık, "Adayımız Akşener", "Liderimiz kal, bizi bırakma" sloganları attı.
"Geri Dön" yürüyüşüne, Türkiye'nin her bir yanından İYİ Parti'nin bütün il, ilçe başkanları, kurucuları, kongre delegeleri ve milletvekilleri katıldı. Partililer, TEM Osman Gazi Köprüsü'nde bir araya gelerek çok sayıda araçtan oluşan konvoyla Akşener'in Beylerbeyi'ndeki evine hareket etti.
Kendisi de Meral Akşener'i ikna eylemine katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ankara'dan ve ülkemizin dört bir yanından liderimiz Sayın Meral Akşener'e gidiyoruz. Liderimize tarihi çağrımızı evinin önünden yapacağız; İYİ Parti ailesine, ülkemize ve milletimize iyi haberi vereceğiz inşallah" dedi.
Meral Akşener'in evinin önü sabah erken saatlerden itibaren dolmaya başladı. Akşener'in evine giden yolların çekicilerle kapatıldığı görüldü. Evin bulunduğu sokağa kurulan 2 büyük dev ekrandan konvoy, Akşener'i bekleyen kalabalığın canlı görüntüleri yansıtıldı.
Akşener'in evinin kapısına ilginç notlar yapıştırıldı, seçim dönemindeki gibi kadınlar yemenilerini astı. Ellerinde İYİ Parti ve Türk bayrakları olanlar, zaman zaman "Memleketin Umudu Meral Akşener" diye slogan attı, sokağa "Sonuna Kadar Akşener" yazılı pankartlar asıldı.
Binnur Karadağlı adlı bayan, Akşener'in kapısına, "Bir yıl önce bana ve aileme umut verdin, cesaret verdin. Gel dedin, gözümü kırpmadan arkandan geldim. Hepimizin umudu, Meral Ablası oldun. Şimdi ülkemizin ve partimizin sana ihtiyacı var. Sen çok büyük bir zoru başardın. Lütfen geri gel Meral Abla" diye yazdı.
Partili kadınların, genç kızların ellerine Akşener gibi Ay Yıldızlı kına yaptıkları görüldü. Yaşlı bir partili ise kapıda, "Güneşimiz olmazsa karanlıkta kalırız" yazılı küçük bir pankart açarak bekledi.
Son açıklamasında "Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir" diyen Meral Akşener'e, "Seni yeniden aday yapacağız" mesajı yollayan İYİ Parti teşkilatı, Genel Başkan'ın evinin önünde aynı çağrıyı tekrarladı. Yol boyunca yapılan canlı yayınlar, röportajlar Akşener'in evinin önüne kurulan dev ekrana anlık yansıtıldı.
Kendisini ikna etmek için evinin önünde toplanan kalabalığa seslenen Akşener, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Partimin başındayım. Bugün komşularımızı çok rahatsız ettik, şimdi dağılalım, herkes şehirlerine dönsün. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.Akşener ayrıca, pazartesi günü 15.00'te Başkanlık Divanı yapmak üzere genel merkezde olacağını söyledi.
Siyaset, 28 Temmuz 2018 06:01
Yorumlar (0)
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
