Kocaeli’deki mağdur gazetecileri Bakan Albayrak’a sordu
Siyaset, 27 Temmuz 2018 04:48CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Kocaeli’de KHK’larla kapanan gazetelerin mağduriyet yaşayan çalışanlarının paralarını ne zaman alacaklarını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu.
OHAL döneminde Kocaeli’de kapatılan üç gazetenin çalışanları ücretleri alamayarak mağduriyet yaşamış, bu mağduriyetin giderilmesi için çalışanları hak ettikleri ücretleri alabilmesi için çalışma başlatılmış, ancak bu çalışma bir türlü sonlandırılamamıştı. TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuyla ilgili gazetecilerin yaşadıkları bu mağduriyetin ne zaman giderileceğine dair Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yanıtlaması üzere yazılı soru önergesi sundu.
EVLERİNE İCRA KAĞITLARI DAHİ GELDİ
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ayöneltilen ilgili soru önergesinde Kocaeli’de KHK’lar ile kapatılan gazetelerin çalışanlarının durumlarını da ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “668 sayılı KHK ile Kocaeli’de 3 gazete kapatıldı.bu 3 gazetede toplamda 100’e yakın basın çalışanı işsiz kaldı. Bu mağduriyete aileler de dâhil olduğunda sayı 400’e kadar çıkmış oldu. Yani 3 gazetenin kapatılması toplamda 400 kişiyi etkilemiş oldu” dedi. Gazetecilerin bir gecede işsiz kaldığını, son ayın maaşlarını, kıdem tazminatlarını, ihbar tazminatlarını, birikmiş mesailerini ve kullanamadıkları izin ücretlerini alamadıklarını da belirten Milletvekili Hürriyet, “Bu insanlar ailelerini geçindirmek zorunda olduğu için fabrikalarda taşeron işçi olarak çalıştı. Bazı gazetecilerin evine çeşitli nedenlerle kredi kartı borçlarını veya taksitlerini ödeyemedikleri için icra kağıtları geldi” dedi.
GAZETECİLERİN MAĞDURİYETİ NE ZAMAN GİDERİLECEK?
Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, mağdur gazetecilerin Kocaeli Valiliği bünyesinde kurulan OHAL Masası’na başvurdukların, OHAL’in kalkması ile Kocaeli Defterdarlığı’nın çalışma başlattığını da belirterek, “Kocaeli Defterdarlığı gazetecilerin alacakları faizleriyle hesapladı. Ancak işin en zor kısmı bitmişken, en kolay kısmı kalmışken henüz son adım atılmadı. Hesaplanan ücretler mağdur gazetecilerin hesaplarına yatırılmadı. Biz de bu bağlamda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sorunun çözümüne dair olacak sorularımızı yönelttik” açıklamasında bulundu.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ayönelttiği sorular;
1. Kocaeli’de KHK’lar ile kapatılan gazetelerin çalışanlarının mağduriyetleri ne zaman giderilecektir?
2. Kocaeli Defterdarlığı tarafından mağdur gazetecilerin alacakları hesaplarına ne zaman yatırılacaktır?
Siyaset, 27 Temmuz 2018 04:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
