Artık ekonomiye odaklanmalıyız
Siyaset, 25 Haziran 2018 20:28Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendirerek, “Yüzde doksanlara yaklaşan olağanüstü yüksek bir oy oranı ile gerçekleştirilen seçim sonuçlarının tüm milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye’nin adım attığı Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk seçimi olan bu seçimler, ülkemizin demokratik olgunluğunu da ortaya koymuştur.” dedi.
Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizliğin de ortadan kalkacağını söyleyen Ayhan Zeytinoğlu, bundan sonra asıl gündem olacak ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak, “Artık önümüzde ülkemiz ve milletimiz için belirsizliklerin ortadan kalktığı bir dönem var. Yabancı sermayenin de katkısıyla birlikte üretimden ihracata, sanayiden istihdama her alanda daha güçlü bir Türkiye için seferber olmamız gerekiyor.” dedi.
Özellikle ihracatta ve eğitimde seferberlik yapılması gerektiğinin altını çizen Zeytinoğlu, AB uyum konusunun da çok değerli olduğunu belirterek, “Yeni dönemde ihracatta ve eğitimde seferberlik yapmalıyız. Üretim ve ihracata ağırlık vermek için ilk olarak yabancı sermaye girişinin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Ülkemiz için önemli bir çıpa olan AB sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik gerekli adımları atmalıyız ve Gümrük Birliği modernizasyon sürecine ağırlık vermeliyiz. 2004 yılında tam üyelik müzakereleri ile yaptığımız hamlenin tekrarlanması ile yabancı yatırımın hızlanacağına inanıyoruz. Yeni dönemde, OHAL'in sona ermesiyle birlikte ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara hız verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
Zeytinoğlu, eğitim alanında yapılacak seferberliğin işsizlik oranının gerilemesine de katkı sağlayacağını belirterek, “Ülkemizde bir yandan işsizlik sürerken, bir yandan sanayicinin nitelikli ara eleman sorunu devam ediyor. Ne yazık ki mevcut işsizler firmalarımızın talebini karşılayamıyor. Burada yapısal bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Ve esas çözümün mesleki eğitim olduğunu düşünüyoruz. Mesleki eğitimdeki yapısal reformların sonucunu uzun vadede görebiliriz ama kalıcı bir çözüm olur.” dedi.
2023 yılı hedeflerinin yenilenmesi gerektiğini belirten Ayhan Zeytinoğlu “Yıllık ihracat artış hızımız yüzde 13 olursa 2023 yılı sonunda 350 milyar doların üzerinde bir ihracat performansına ulaşıyoruz. Bu rakamı ulaşılabilir bir hedef olarak görüyor ve 2023 yılı ihracat hedefimiz olması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
Siyaset, 25 Haziran 2018 20:28
Yorumlar (0)
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
Çayırova’da ulaşım konforu artıyor
Ağzı olan konuşuyor! Seçim yapılmayacakmış
Derince’de motosiklet tutkusu ölüme götürdü!
Gram altınla ilgili tarih verildi!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
