Köylerden kente geliyoruz İnce İnce
Siyaset, 20 Haziran 2018 01:48Seçimlere artık sayılı saatler kalırken CHP örgütü mahalle mahalle köy köy çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün Kandıra da köy ziyaretleri gerçekleştiren CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ‘ 24 Haziran da dip dalgasının Türkiye de değişimi getireceğini belirtirken köylerden kente bu değişim kendini gösteriyor’ dedi.
2 TRİLYON 94 MİLYAR DOLAR İLE NE YAPTILARKandıra İlçe Örgütü ve İl Yöneticisi Hasan Akar ile birlikte Ballar Köyü ve Karaağaç köylüleri ile bir araya gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 1923 ile 2002 yılları arasındaki 79 yılda ülkeyi yöneten iktidarların toplam 713 milyar dolar para harcadıklarını ve bununla barajlar, fabrikalar ve sayısız yatırımlar yaptıklarını belirtti. "Peki 2003-2017 arasındaki 14 yılda harcanan para ne kadar? 2 trilyon 94 milyar dolar. Sanayici intihar ediyor, çiftçi, işsiz kendisini yakıyor. Bir de fabrikaları sattılar. Nereye gitti bu para?" dedi.
KÖPRÜYÜ YAPANLAR BUGÜN DE KÖPRÜDEN TEK GEÇENLERDİR
Yaptıkları duble yolları kaça yaptıklarını sormalarının görevleri olduğunun altını çizen Akar, cevap veremiyorlar. Ne yaptık köprü yaptık, diyorlar. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de belirtiyor. Ancak eksik bile kalıyor. Evet Özal yaptı, Demirel yaptı ancak Erdoğan köprü falan yapmadı. Bu köprüyü yapanlar Erdoğan’ın kendi söylemiyle dış güçler ve yandaş firmalardır dedi. Akar, köprülerde verilen garantilere dikkat çekerek ‘ Bir ucube sözleşme yaptılar, Osmangazi Köprüsü ben Deli Dumrul Köprüsü diyorum. Sözleşme gereği her yıl 35 dolar +KDV yani 2018 için 141 TL. Şimdi geçen vatandaşlar 71 TL ödüyor kalan 70 TL Hazineden karşılanıyor. Peki geçmeyen her araç için ne kadar ödeniyor? 141 TL. Bugün günlük ortalama 15-20 bin araç geçiyor. Sadece 2017 yılında Osmangazi Köprüsü için Hazine yani Milletin cebinden çıkan tutar 1 Milyar 389 Milyon TL. Köprünün maliyeti 2013 yılı itibari ile 1 Milyar 300 Milyon dolar, yani firma 2,5-3 yılda maliyeti karşıladığı gibi 19 yıl da devlet firmaya çalışacak. Şimdi soruyorum’ Eyy Recep Bey bu köprüyü sen mi yaptın? Dedi.
ÇİFTÇİNİN ALIN TERİ PARA ETMİYOR
Son olarak köylünün çiftçinin AKP iktidarı tarafından yok sayıldığını söyleyen Akar, üretici elindeki malını satamıyor. Çiftçinin elindeki patates, soğan para etmezken vatandaş bugün pazardan 5 TL’ye soğan, 6 TL’ye patates bulabiliyor. Ama Niğde deki üreticinin patatesi depolar da çürüyor. Ancak 24 Haziran günü köylerden kentlere Türkiye’nin her yerinde değişim yaşanacak ve ülke deki herkes rahat bir nefes alacak dedi.
Siyaset, 20 Haziran 2018 01:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ramazan ayı, kazancı artırma değil; bereketi çoğaltma ayıdır
Avrupa'da en düşük emekli maaşı Türkiye'de
Demirtaş’ı Erdoğan tahliye etmez
Erdoğan, DEM'lileri ağırlayacak!
Danimarkalı şampiyonlar İzmit’te
Başkan Büyükakın’ın makam odası boş kalmıyor
Çayırovalı yüzücüler 27 madalya kazandı
Gebze Ticaret Odası, ilk 1000 ihracatçı listesinde yer alan firmaları ödüllendirecek
Derince’de Sevgililer Günü nedeniyle hediyelik eşya stantları kurulacak
Eski Dostlar, 404’üncü kez buluştu!
Akaryakıta bir zam daha geliyor!
Özgür Özel'den sert sözler
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Sanayi üretim endeksinde gerileme bekliyoruz
Tramvay hattında Gar ve Halkevi durak platformları nasıl uzatılacak?
Kocaeli’de 24 saat kesintisiz ulaşım: Sabaha kadar yollardalar
Siyasal İslam, Kemalizm'e kaybetti
KOÜ Umuttepe’de Otoparkın ilk katı hizmete alındı
İzmit Belediyesi psikolog, diyetisyen, aşçı ve aşçı yardımcısı alımı yapacak
Muhalefetin adayları Erdoğan'a fark atıyor!
Erken seçim kapıda mı?
Tramvayın beton taşıyıcı ayakları böyle görüntülendi
Başkan galibiyete çok sevindi
Elinizde altın, gümüş varsa satın!
Dinler farklıydı ama dertler aynıydı
Özgür Özel az bile söylemiş!
Halkın yüzde 60'ı ekonomik krizin nedeni Erdoğan dedi!
Başkan Gökçe derneklerin yine yanında oldu
Randevu sistemi çöküyor, vatandaş sağlığa erişemiyor!
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı
Dilovası faciasının iddianamesi yeniden düzenlendi
Başkan Hürriyet’ten Safi Et Kebap’a hayırlı olsun ziyareti
Körfezli Rafet Kick Boksta Türkiye şampiyonu oldu
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar, Serdar Mahallesi’nde böyle karşılandı
Muhtar Güngör Saner 91 yaşında vefat etti
Gölcük kuzey yan yol trafiğe açıldı
Bu millî bir ayıptır; bir beka meselesidir!
AKP’nin en zayıf noktası
Kocaeli’de sıfır atıkta 2026 yol haritası belirlendi
Kandıra’da vefa İstanbul’da bir semt değil! Milli Görüşçüler yıllar sonra buluştu
