Mide sorunu olanlar bu habere dikkat!
Gündem, 04 Haziran 2018 22:50Ramazan ayında uzun süre aç kalmak çeşitli problemlere yol açabiliyor. İşte karşılaşılabilecek mide rahatsızlıkları ve korunma önerileri.
Uzun süren açlık ve ardından kontrolsüzce yenilen yemekler midede ağrı, yanma, gaz, şişlik, hazımsızlık, kramplar ve reflüyü tetikleyebiliyor. Kocaeli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Emrah Uludağ, mide sorunları olanların Ramazan ayında oruç tutarken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendirdi.
Özellikle reflü, ülser ve gastrit hastalarının daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kocaeli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Emrah Uludağ, "Oruç tutarken mide rahatsızlığı geçirme riski en yüksek olan kişiler; gastrit, ülser ve reflü hastalığı olanlardır. Bu kişilerin bir gastroenteroloji uzmanına danışarak oruç tutmaları gerekir. Uzun süren açlık durumunda mide asit salgısı artar, iftar ve sahurda aşırı yemek tüketimi, yemekten hemen sonra yatılması bu tür rahatsızlıkların artmasına sebep olur" dedi.
Gastrit sorunu olan kişilerin iftarda çorba gibi hafif gıdalarla başlaması gerektiğini belirten Uludağ, “Çorbanın ardından 5-10 dakika kadar bekleyip sonra yemeğe devam etmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra, iftar sofralarında baharatlı ve kırmızı et ağırlıklı gıdalar yerine, daha hafif ve sindirilmesi kolay gıdalar tercih edilmelidir. İftar ile sahur arasında bir veya 2 porsiyon meyve yemenin de mide rahatsızlığı olan hastalar açısından faydası olacaktır.” diye konuştu.
Gündem, 04 Haziran 2018 22:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
Suriye Hama Valisi Es-Seheyen’den KOTO’ya ziyaret
Gölcüklülerden yetkililere çığlık! Bu çileye son verin
Başkan Hürriyet'i cezaevinde ziyaret etti
İşsizlik fonu işverene akıyor
Sahillerde sıkı denetim
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
