500 büyük içinde 82 Kocaeli firması var
İş Dünyası, 30 Mayıs 2018 09:20Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu 2017 yılı sonuçlarını değerlendiren Ayhan Zeytinoğlu “Kocaeli bu yıl 82 firma ile Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde yer aldı. Her yıl olduğu gibi listenin en başına TÜPRAŞ yer alırken, Ford Otomotiv Sanayi ikinci oldu.” dedi.
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu ile ilgili yaptığı değerlendirmede “2017 yılı Türkiye’nin En Büyük 500 işletmesi içerisinde, ilimizde üretim yapan 82 firma yer aldı. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin en büyük firması TÜPRAŞ’ı, Ford Otomotiv Sanayi izledi. Bu yıl ilk 15 firma içerisinde Kocaeli’den5 firmamızın yer aldığını memnuniyetle görüyoruz.” dedi.
Türkiye’nin gurur tablosu içinde yer alan en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alan 82 Kocaeli firmasını kutlayan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede, firma merkezlerinin başka illerde olmasından dolayı Kocaelili firma sayısı 35 olarak görünüyor. Merkezleri başka illerde olup, üretimleri ilimizde olan firmaları dikkate aldığımızda 2017 yılında 82işletmemizin Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde yer aldığını memnuniyetle görüyoruz.” dedi.
Üretimde kalite ve katma değerin önemine dikkat çeken Başkan Zeytinoğlu, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Kocaeli’nin Türkiye ölçüsünde ikinci sırada olduğunu belirterek “Son verilere göre Kocaeli, 105 Ar-Ge ve 10 Tasarım Merkezi ile Türkiye sıralamasında İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Türkiye genelindeki her 10 Ar-Ge ve Tasarım merkezinin birinin ilimizde yer aldığını memnuniyetle görüyoruz. Bugün itibariyle baktığımızda Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde yer alan 82 firmamızın da 23’ünün, yani dörtte birinin Ar-Ge merkezi olduğunu görüyoruz. Bu sayının artması için çaba sarf ediyoruz.” dedi.
KSO Meclisi’nin Türkiye’nin en büyük firmalarını barındırdığını ifade eden Ayhan Zeytinoğlu, 72 üyeli Oda Meclisi’nin seçilen şirketler itibariyle Türkiye’nin en güçlü ‘Oda Meclisi’ olduğunu belirterek, “Yeni dönem Oda Meclisimizin Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde yer alan 14kuruluşunKocaeli Sanayi Odasına ayrı bir güç kattığınıdüşünüyorum.” açıklamasını yaptı.
İş Dünyası, 30 Mayıs 2018 09:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
İzmit ve Gebze’de Ramazan ayına özel her gün onlarca etkinlik
Buna İmamoğlu'nun cezaevinden açıklama yapmasından da rahatsız oluyorlar denir!
Ramazan'da zincir marketlerde indirim!
Erdoğan'ın seçimde verdiği sözleri çiğnedi!
Kocaeli’de bir kez daha Basketbol Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Ramazan kolisi yüzde 1500 zamlandı
