Akıllı şehir projesi için kafa yordular
Gündem, 24 Mayıs 2018 02:45Başbakanlık AFAD Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu ve beraberindeki uzmanlar Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü’ndeydi.
AFAD Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesinin ortaklığında geliştirilen “Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması: Kocaeli İli” projesini değerlendirmek, proje içeriklilerini ortak bir zeminde ele almak ve kentin yapı stokunu yerinde görmek üzere İlimize gelen AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu ve beraberindeki mühendisler, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek hem projeyi hem de İlimize özel genel konuları bir toplantıyla masaya yatırdılar.
AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul ve Şube Müdürleri Cevat Özdemir, Ümit Çiğdem, Selim Biçer, Canan Güçlü ve Adem Süer’in hazır bulunduğu toplantıda Kocaeli’ne özel sorunları ve çözüm önerileri AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu’ya aktarıldı.
Yararlı geçen toplantı sonrası 3 günlük proje çalışmalarına devam edildi. Proje çalışmaları kapsamında,Kocaeli AFAD adına Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Güçlü, Japonya’da erken uyarı çalışmaları olan uzman Mr. Sasaka, Gebze Teknik Üniversitesinden Öğretim Üyesi Yard. Doç. Can Zülfikar ve Büyükşehir Belediyesi Zemin İnceleme Müdürü Mustafa Cevher’in katıldığı teknik ziyaretler yapıldı. KBB Sismoloji Merkezinde Sasaki’nin sunumu ardından İzmit Belediyesi Deprem Müzesini de ziyaret eden ekip şehir merkezinde gözlemsel bina incelemesi de yaptı.
Projeyle ilgili bilgi veren AFAD Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Kocaeli’nin akıllı şehir projesinde pilot il olarak seçildiğini, Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Ünüversitesinin konuya olan ilgilerini bu proje ile hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğümüzün yerel kapasitesinin de proje dahilinde değerlendirileceğini vurgulayan Nurlu, sanayisiyle, şehirleşme süreciyle, taşıdığı afet riskleriyle ülkemizin önemli bir noktasında bulunanKocaeli’nin bu projeyle zarar azaltma bağlamında önemli bir ayrıcalığa kavuşacağını ve başarılı bir proje süreci yürütüleceğine inandıklarını söyledi.
Gündem, 24 Mayıs 2018 02:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
