Sedaş öğrencilere elektriği öğretiyor
Gündem, 19 Mayıs 2018 17:44SEDAŞ’ın (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin) “Elektriği Öğreniyorum” projesi kapsamında, ilkokul öğrencileri ile bir araya geldi. 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerine elektriğin güvenli kullanımı, elektrik enerjisinin verimli kullanılarak tasarruf edilmesi slaytlarla yapılan sunum ve video filmler ile öğrencilere anlatıldı. Öğrencilerin elektrik arıza ihbarı yaparken SEDAŞ’ı ve 186 nolu telefon hattını aramaları gerektiği de kendilerine öğretildi.
ENERJİ TASARRUFU KÜLTÜRÜ İÇİN EĞİTİM Elektriğin güvenli kullanımı ve enerji tasarrufu konularında öğrencilerin bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri sağlandı. SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü, İş Güvenliği Müdürlüğü ve Şebeke Operasyon Müdürlüğü çalışanlarının işbirliği içinde gerçekleştirdiği çalışmada enerji tasarrufu ve iş güvenliği kültürünün küçük yaşta çocuklara aşılanması hedeflendi. Minik tüketicilere, elektrik enerjisini çevremiz, geleceğimiz, hem kendi, hem de ülkemizin bütçesi için verimli kullanmamız gerektiği, kendi kaynaklarımıza dayalı enerji üretiminin önemi hakkında bilgiler verildi. Led ve tasarruflu ampul kullanılması, evlerimize aldığımız elektronik ve elektrikli ev aletlerinde A Sınıfı cihazlar kullanılması, kullanılmayan cihazların prizden fişinin çekilerek ya da anahtarlı prizlerden enerjisiz bırakılması, buzdolabının kapağının uzun süre açık tutulmaması, fırının çalışırken kapağının sık sık açılmaması, ütünün veya tost makinasının erken fişten çekilerek yine kullanılması, elektrik süpürgesi çöp haznesinin sık sık temizlenmesi, kombinin düşük derecede çalıştırılması ve oturduğumuz binaların dış cephesinin yalıtım malzemesi ile giydirilmesi, pencerelerde çift cam kullanılmasıgibi örnekler verilerek bu şekilde de enerjiden tasarruf sağlanabileceği, SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan tarafından sunumeşliğinde minik öğrencilere anlatıldı.
İŞ GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ İÇİN EĞİTİM
Öğrencilere ayrıca elektriğin güvenli kullanımı hakkında da çarpıcı bilgiler verilirken, gösterimi yapılan çizgi filmle elektrikle yapılan çalışmalar sırasında dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilenmeleri sağlandı. SEDAŞ İş Güvenliği Uzmanı Pınar Kaya tarafından bilgilendirilen öğrencilere Şebeke Operasyon Vardiya Amiri Fatih Öztürk, elektriğin güvenli kullanımı için ev ve işyeri tesisatlarında kaçak akım rölesi olması gerektiği, cihazların kullanım kılavuzuna uygun olarak kullanılmaları ve kabloların ayak altına bırakılmaması ile evdeki küçük çocuklar için prizlere güvenlik kapağı takılarak elektriğin kullanılması gibi pratik bilgileriöğrencilerle paylaşıldı. İş güvenliği kültürüne katkı sağlayacak bilgileri dinleyen ve kendilerine yapılan sunumuizleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular sorarak bilgi aldılar.Minik öğrenciler ve öğretmenler, sunumlar gerçekleştiren SEDAŞ çalışanlarına teşekkür ettiler.
Gündem, 19 Mayıs 2018 17:44
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
