İYİ Parti'nin seçim beyannamesinde neler var?
Siyaset, 13 Mayıs 2018 13:14İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına yarın Ankara'dan başlıyor. Seçim beyannamesinin diğer partilerle birlikte 26 Mayıs'ta açıklanması planlanan İYİ Parti'nin en önemli vaadi 'demokrasi' ve 'parlamenter sistem'.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına yarın Ankara'dan başlıyor. Seçim beyannamesinin diğer partilerle birlikte 26 Mayıs'ta açıklanması planlanan İYİ Parti'nin en önemli vaadi 'demokrasi' ve 'parlamenter sistem'.Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, demokrasi 'yönetenlerin yetkilerini sınırlayan, vatandaşları keyfi yönetimlerin eline düşmekten ve muhalefette olanların da haklarını koruyan bir sistem' olarak tanımlayan İYİ Parti'nin en önemli vaadi 'demokrasi'.Beyannamede, "Adil yargılama hakkının mutlaka sağlanması, hakim ve savcıların objektif kriterlere dayalı olarak ve liyakati esas alarak kabulü konusunda bir yasal düzenleme" vaadinin yer alacağı belirtiliyor. HSK, mahkemelerin bağımsızlığı, doğal veya kanuni hakim ilkesi ve hakim güvencesinin sağlanmasının da yeniden yapılandırılması seçim vaadinde yer alacak.
'PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNÜLECEK'
Tutuklamalarda evrensel ceza hukuku ilkelerini hakim kılacak, kuvvetli suç şüphesinin varlığının esas alınnasına yönelik zorunlulukların da beyannamede olması bekleniyor.İYİ Parti'nin seçmene yönelik en önemli vaatlerinden birini de 'parlamenter sistem' vurgusu oluşturacak. "Parlamenter sisteme geri dönülecek. Kuvvetler ayrılığı güçlendirilecek" vurgularının yapılacağı beyannamede, milletvekili dokunulmazlıklarıyla ilişkili de ‘kürsü masuniyeti dışında tümüyle kaldırılmasının' da beyannamede gündeme gelmesi bekleniyor.
ÖZGÜR BASIN VURGUSU
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in her konuşmasında sözünü ettiği 'özgür basın' vurgusunun da beyannamede yer alacağı dillendiriliyor.Beyannamede, partinin programında yer alan "Medya, özgürce bilgi edinme ve yayma hakkına sahip olacak. Siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin medya olanaklarından adil şekilde yararlanması sağlanacak. Halk, haber alma ve bilgilendirme hakkını özgürce kullanacak. Medyada tekel oluşmasına, sermaye yapısı ve kaynağının gizlenmesine, yasadışılığa izin verilmeyecek" gibi ilkelerin beyannamede de vurgulanması bekleniyor.
BORÇLAR İÇİN VATANDAŞLIK FONU
Akşener'in geçen hafta açıkladığı ve 4.5 milyon yurttaşın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçların satın alınmasını öngören 'Türkiye Vatandaşlık Fonu' da ekonomi başlığı altında beyannamenin önemli konularından birini oluşturacak.Yurttaşları borç yükünden kurtarmak vaadi, Akşener'in seçimlere yönelik ‘kritik' vaadini oluştururken, parti, çifçi için 'mazotun 1.5 TL olacağı', iş bulamayan genç için 'iş buluncaya dek ‘Vatandaşlık Maaşı' ödeyeceği' sözü de verecek.
Siyaset, 13 Mayıs 2018 13:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
Suriye Hama Valisi Es-Seheyen’den KOTO’ya ziyaret
Gölcüklülerden yetkililere çığlık! Bu çileye son verin
Başkan Hürriyet'i cezaevinde ziyaret etti
İşsizlik fonu işverene akıyor
Sahillerde sıkı denetim
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
