Aile Hekimliği Komisyonu kuruldu
Sağlık, 10 Mayıs 2018 01:40Aile Sağlığı Merkezlerin (ASM) de görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının sorunlarının tespiti ve çözümü için Aile Hekimliği Komisyonu Kuruldu.
Aile Sağlığı Merkezlerin (ASM) de görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının sorunlarının tespit edilip kısa sürede çözüme kavuşturulması için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi bünyesinde Aile Hekimliği Komisyonu kuruldu. Komisyonda Aile Hekimi Recep Pehlivan, Aile Hekimi Akay Demir, Aile Hekimi Funda Düven, Aile Sağlığı Elemanı Şengül Özgür, Aile Sağlığı Çalışanı Derya Çalışkan, Aile Sağlığı Çalışanı Hacer Gündüzden oluşan komisyon ilk toplantısını Şubede gerçekleştirdi. Toplantıya Şube Başkanı Ömer Çeker’de katıldı.Aile Hekim ve Aile Sağlığı Çalışanlarından oluşan komisyon gerçekleştirmiş olduğu ilk toplantıda Aile Hekimi Recep Pehlivan’ınıoy birliği ile Komisyon başkanı olarak seçtiler.
KOMİSYON ÜYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM.
Komisyonun gerçekleştirmiş olduğu ilk toplantıya katılanŞube Başkanı Ömer Çeker; Aile Sağlığı Merkezlerin (ASM) de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının aynı komisyonda görev yapmalarını Sendika ve ASM de görev yapanlar sağlık çalışanları adına önemsiyor ve önemli buluyoruz. Çalışanların sorunlarının tespit edilerek kısa sürede çözülmesi ve ilgili yerlere iletilmesinde etkin rol oynayacak ve ASM çalışanları adına önemli çalışmalar yapacaktır. Sorumluluk hissi ile komisyonda görev almışkomisyon üyelerini tebrik ediyorum.
ÇEKER; BAŞKAN PEHLİVAN’A VE KOMİSYON ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ.
İlk Komisyon toplantısından sonra açıklama yapan Şube Başkanı Ömer Çeker; Aile Sağlığı Merkezlerin “ASM”de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının sorunlarının tespit edilerek kısa sürede çözülmesi ve ilgili yerlere iletilmesi için Şube bünyesinde kurulan Aile Hekimliği komisyonu nu önemsiyoruz. ASM çalışanları adına önemli çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Bundan önceki komisyon çalışanlar ve halkımızı ilgilendiren bir çok sorunun çözümüne katkı sunmuştur. Diyen Çeker; Başkan Pehlivan ve Komisyon üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Dedi.
UNVAN VE POZİSYON AYIRIMI OLMAKSIZIN BİRLİKTE MÜCADELE ETMESİ ÖNEMLİ.
Açıklamalarını sürdüren Çeker; Bilindiği gibi Aile Sağlığı Merkezlerinde yürütülen sağlık hizmetleri Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanı tarafından yürütülmektedir. Aynı çalışma ortamında ayrı unvanlara sahip sağlık personeli tarafından yürütülen hizmetleri bir ekip anlayışı içerisinde yürütülmektedirler. Diyen Çeker; Bu nedenle gerek çalışma ortamından gerekse özlük haklarından kaynaklanan sorunları müşterektir. Söz konusu müşterek sorunların giderebilmesi için de Aile Hekimliği Birimlerinde görev yapan sağlık personelinin unvan ve pozisyon ayırımı olmaksızın birlikte mücadele etmesi, sorunların çözüme kavuşturulması bakımından oldukça önemlidir. Dedi.
ASM Çalışanın sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.
Başkan Çeker; Daha etkin bir mücadele sürecini başlatmak amacı ile sendikamız bünyesinde ASM’de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanın bir araya geldiği bir çalışma komisyonunun oluşturulmasına ve kamuoyuna duyurulmasına karar verilmiştir. Dedi. Çeker; Söz konusu komisyonun yapacağı çalışmaların hem birinci basamak sağlık hizmetinin daha verimli hale getirilmesine ve hem de ASM’lerde görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanın sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum dedi.
Sağlık, 10 Mayıs 2018 01:40
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
