Sedaş’tan tabletlerle hızlı müdahale
İş Dünyası, 09 Mayıs 2018 22:49Bilişim altyapısı ile saha ekiplerine hızla bilgi veren ve mobil ekiplerini uzaktan tabletlerine atadığı iş emirleri ile yönlendiren SEDAŞ, WFM Projesi ile şebeke operasyon süreçlerini daha çok verimli hale getirdi.
SEDAŞ müşteri memnuniyeti yılı ilan ettiği 2018 yılında bilişim altyapısı ile uyguladığı WFM (Workforce Management ) İşgücü Yönetimi projesiyle, işletme ve bakım süreçlerinde, saha operasyonlarının yönetimi ve arızalara hızlı müdahale amacıyla sahadaki ekipleri ile mobil iletişim sağlıyor. Tabletlerle hız kazanan ekipler, her tür veri girişini tabletlere yaparak süreci yönetiyorlar.
Coğrafi bilgi sistemleri ile geniş entegrasyon seçenekleri bulunan WFM, saha ekiplerinin ve farklı konumlardaki ofis çalışanlarının durumlarının harita üzerinde anlık olarak görülebilmesini ve ulaşım için gerekli yönlendirmelerin yapılmasını da kolaylaştırıyor. WFM, GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) desteği ile ekiplerin tabletlerindeki harita üzerinde yönlendirilmelerini sağlayabiliyor. Ekipler de mobil cihazlarda yer alan harita desteği ile en kısa yoldan, en kısa sürede elektrik arıza ya da bakım çalışması yapılacak bölgeye ulaşılmasını da sağlıyor. İşe başlama ve tamamlanma süreleri, kullanılan malzeme kayıtları tabletlere yapılıyor. SEDAŞ SAP WFM projesi ile sahadaki operasyon süreçlerinin daha da verimli yönetilmesini sağlıyor.
SEDAŞ, 2015 yılında yılın mobil uygulama projesi dalında ödül aldığı WFM (İş Gücü Yönetimi) projesiyle, elektrik dağıtım hizmetlerinde saha operasyonlarını müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini odağına alarak uyguluyor. SEDAŞ WFM projesi ile müşterileri için kesintilere hızlı müdahale, bakım takip programı çalışmalarının kayıt altına alınması, kaliteli hizmet, gibi iş süreçlerinde yeni dijital uygulamasını her geçen gün yenileyerek modern bir dönüşüm sağladı. SEDAŞ, WFM projesiyle, mobil ekiplerini coğrafi koordinat sistemi üzerinden görüyor, elektrik şebekesine müdahale için sahadaki en yakın ekibin, en hızlı şekilde arızanın kaynaklandığı bölgeye sevk edilmesi talimatlarını veriyor ve süreci uzaktan dijital ortamda tüm verileri kayıt altına alarak yönetiyor.
SEDAŞ ekipleri ellerindeki son teknolojiye sahip tabletlerle, saha operasyonu sırasında kendilerine Çağrı Merkezi ve SCADA Kumanda merkezinden gelen bildirimler yanında, kullandıkları malzeme ve elektriğin verildiği zaman bilgisine kadar tüm verilerin artık sahada o anda kayıt altına alınmasını sağlıyor. SEDAŞ yeni projesiyle, ekiplerine ellerindeki akıllı tabletlerle arıza mahallinden fotoğraf çekip bu görselleri merkezle paylaşabilme ve bunları arşivleyebilme imkanı da sağlıyor. SEDAŞ operasyon ekiplerinin ellerinde yer alan tabletler, ekiplerin iletişim sistemlerini en etkin şekilde kullanmasına yardımcı oluyor.
İş Dünyası, 09 Mayıs 2018 22:49
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
