Hava kirliliği öldürüyor
Gündem, 04 Mayıs 2018 12:39Dünya genelinde 10 kişiden 9’u kirli havaya maruz kalırken, hava kirliliğinin her yıl 7 milyon kişinin hayatına mal olduğu belirlendi.
Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünya üzerinde yaşanan hava kirliliğini ve hava kirliliğinin yarattığı sonuçlar araştırmasını inceledi.PRNet’in Dünya Sağlık Örgütü’nden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, dünya genelinde 10 kişiden 9’u kirli havaya maruz kalırken, hava kirliliğinin her yıl 7 milyon kişinin hayatına mal olduğu belirlendi. Hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ınında düşük gelire sahip ülkelerde yaşanması isedikkat çekti.
HAVA KİRLİLİĞİ EN ÇOK ASYA VE AFRİKA KITASINDA
PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesine göre, hava kirliliği başlığı altında çıkan haberlerin son yıllarda artışa geçtiği belirlendi. Geçtiğimiz yıl konuyla alakalı 9 bin 775 haber çıkışı tespit edilirken, 2016 yılında 7 bin 188, 2015 yılında ise 7 bin 30 adet haber çıkışı belirlendi.Hava kirliliğinin başlıca nedenleri ise evlerdeki verimsiz enerji kullanımı, endüstri, tarım, ulaşım sektörleri ve kömür yakıtlı enerji santralleri olarak görüldü. En çok kirli havaya maruz kalan bölgeler Asya ve Afrika kıtaları olarak tespit edildi. Elde edilen veriler neticesinde dünyada her geçen gün daha fazla ülkenin, hava kirliliğini izleme ve azaltma konusunda çalışmalar yaptığı saptandı. Buna rağmen hava kirliliği küresel bir sorunu teşkil etmesi sebebiyle, önüne geçmek için daha büyük çaplı ve koordineli olarak çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.
Gündem, 04 Mayıs 2018 12:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
