AKP’de sona eren aday adaylığı başvurusu uzatıldı
Siyaset, 29 Nisan 2018 19:18AK Parti’de bugün sona ereceği açıklanan milletvekilliği aday adaylığı başvuru süresi, beklenenin üzerinde başvuru olması nedeniyle 2 gün uzatıldı. Şu ana kadar 2 bin 300’ün üzerinde başvuru olduğu bildirilirken sürenin sonunda bu sayının 5 bini aşacağı tahmin ediliyor.
Daha önce AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuru süresinin bugün saat 17.00’de biteceği açıklandığı için AK Parti Genel Merkezi oldukça hareketli ve kalabalık bir gün geçirdi. Sabah saatlerinde AK Parti’nin çeşitli birimlerinde görev alan engellilerin de bulunduğu 11 kişi Genel Merkez’e gelerek adaylık başvurusunda bulundu. Engelli adaylar genel merkez önünde davul zurna eşliğinde halay çekerek adaylıklarını kutladılar. Başvurularını son güne bırakanlar arasında Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, eski bakanlar Güldal Akşit, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu ile TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin de yer aldı. Başvuruların il başkanlıklarına da yapılıyor olmasına karşın aday adaylarının başvuru için Genel Merkez’i tercih etmesi nedeniyle büyük bir kalabalık oluştu. Sadece Genel Merez’e binin üzerinde başvuru oldu.
BAŞVURU 3 BİNİ GEÇTİ
9 Mayıs’ta başlayan aday adaylığı başvurularında bugüne kadar başvuranların sayısı 3 bin 200’ü geçti. Beklenenin üzerinde başvuru olması nedeniyle başvuru süresi 2 gün daha uzatıldı. Aday adayı olmak için 16 Mayıs saat 17.00’ye kadar başvuru yapılabilecek. Ancak yarından itibaren başvuruları sadece Genel Merkez kabul edecek, illerde başvuru olmayacak. Başvuru süresinin uzatılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, 16 Mayıs’a kadar başvuru sayısının 5 bine ulaşabileceğini söyledi. Başvuranların yüzde 30 oranında kadınlardan oluştuğunu belirten Çetinkaya, 25-30 yaş arasındaki gençleri aday göstermeyi çok istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti. Çetinkaya, bu yaş grubu arasında başvuruda bulunan ancak milletvekili adayı olamayanların başyvuru ücretini geri vereceklerini açıkladı.
Siyaset, 29 Nisan 2018 19:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
