Servislere güzergâh izin belgelerini yenileme uyarısı
Gündem, 29 Nisan 2018 00:30Büyükşehir Belediyesi tarafından, ticari amaç dışında servis taşımacılığı yapan araçların, izin belgelerini yenileme konusunda uyarı yapıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilinde ticari amaç dışında servis taşımacılığı yapan servis araçlarına kapsam dışı 8000-9000 serileri arasında (P) plaka veriliyor. Kapsamdışı (P) plaka verilen bu işletmelerden, sadece kendi yolcularını taşıyacakları ve amacı dışında bir taşımacılık yapmayacaklarına dair noterden taahhütname alınıyor. Bu araçlar her yıl Güzergâh İzin Belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kapsamdışı 8000-9000 serisinden P plaka verilen kişi veya kuruluşların 2018 yılı için Güzergah İzin Belgelerini almaları konusunda duyuru yapıldı.
TOPLU TAŞIMA DAİRESİ DUYURDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilinde ticari amaç dışında servis taşımacılığı yapan; şehirlerarası otobüs firmalarının kendi adlarına kayıt ve tescilli araçları ile ücretsiz müşteri taşıyan servis araçlarına, AVM ve marketlerin kendi adlarına kayıt ve tescilli ücretsiz müşteri servis araçlarına, Kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişiler adlarına kayıt ve tescilli araçları ile kendi personelini kendisine ait işyeri ruhsatında belirttiği işyerine taşıyan araçlarına, Ticari amaç dışında faaliyet gösteren kamu kurumlarının denetimindeki dernek, vakıf vb. kuruluşların işletmekte olduğu ücretsiz öğrenci kurs ve yurtlarına ait servis araçlarına UKOME’nin 2017/271 sayılı kararıyla kapsam dışı 8000-9000 arası (P) plaka verilmektedir.Kapsamdışı P plakası verilen bu işletmelerden, sadece kendi yolcularını taşıyacakları ve amacı dışında bir taşımacılık yapmayacaklarına dair noterden taahhütname alınıyor.
GÜZERGAH İZİN BELGESİ YENİLEME
Kapsamdışı P plakası alan işletmelerin her yıl Güzergah İzin Belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Her yıl (sene başında) yenilenecek olan Güzergâh İzin Belgesi talebinde de, yine her yıl bu belgelerin tamamı güncel olarak kendilerinden istenecek olup, ibraz edilmemesi veya çalışan sayısı 10 kişiden az olması durumunda belge verilmeyeceği ve öncesinde verilmiş olan P plakasının iptal edileceği daha önce de duyuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı tarafından; kapsamdışı P plaka sahiplerinden güzergâh izin belgesi almayanların, ilgili evraklarını hazırlayarak izin belgesini almak için başvuruda bulunmaları isteniyor. Bu işlemleri yaptırmayanların 8000-9000 serisinden verilen P plakaları iptal ediliyor.
Gündem, 29 Nisan 2018 00:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
