KSO’dan Ankara çıkarması
İş Dünyası, 28 Nisan 2018 07:43Kocaeli Sanayi Odası’nın yeni oluşan Yönetim Kurulu ve TOBB delegeleri heyet olarak Ankara’da Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.
Kabullerde KSO Yönetim Kurulu ve TOBB TOBB Genel Kurul Delegelerinden; Ayhan Zeytinoğlu, Hasan Tahsin Tuğrul, Necmi Gidici, Filiz Akkaş, Albert Saydam, Orhan Sarısüleyman, Metin Aktürk, Kubilay Kırman, Ömer Yavuz, Sacit Ertuğ, Tekin Urhan, Ahmet Bayraktar, Tunç Atıl, Yunus Çiftçİ ile Genel Sekreter Memet B. Turabi hazır bulundular. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık makamında yapılan görüşmede Kocaeli Sanayi Odasının önemine vurgu yaparak yeni yönetime başarı dileklerinde bulundu. KSO Başkanı Zeytinoğlu ise her zaman Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’ın desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise KSO Yönetiminin ve TOBB delegelerinin yaptığı ziyaret ile ilgili memnuniyetini dile getirirken, yeni dönem çalışmaları için başarılar diledi.
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ziyarete ilişkin değerlendirmesinde, “Delegelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizle seçim sonrası Başkanımıza ziyarete geldik. Ona da kolay gelsin dileklerimizi iletmek istiyoruz. Önümüzdeki dönem Mayıs Ayında TOBB seçimleri var. Bizim 17 delegemizle zaten desteğimizi açıklamıştık. Kocaeli tabi çok enteresan bir il. Kocaeli’nde Türkiye üretiminin % 17si yatıyor. Bizim 72 Meclis üyemiz var. Bu 72 üyenin 16 tanesi Türkiye’nin ilk 500 firmasını temsil ediyor. Aslında temsilci sayısı olarak 20 tane ilk 500 firmamız var. Aynı zamanda bölgemizdeki 15 OSB bölgesinden 8 tanesi meclisimizde temsil görüyor. Tabi daha da önemlisi Sayın Başkanımız bizim meclis üyemiz seçildi. Aynı zamanda, TOBB delegemiz seçildi. Biz kendilerine buradan kolay gelsin, hayırlı olsun demek için geldik. Desteklerimiz sonuna kadar Başkan için” dedi.
HİSARCIKLIOĞLU VE ZEYTİNOĞLU’NDAN EUROCHAMBRES’A ZİYARET
Öte yandan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkanı aynı zamanda Eurochambres (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte EUROCHAMBRES 60. Yıl etkinliği kapsamındaki etkinliklere katılmak üzere Brüksel’e gitti.
EUROCHAMBRES 28 Şubat 1958 tarihinde düzenlenmiş olan Odalar Konferansı ile kar amacı gütmeyen uluslararası bir Birlik olarak, Belçika yasalarına göre kurulmuştur.
Misyonu, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odalarını desteklerken, Avrupa Odalarının duruşunu ve sesini güçlendirmek amacı ile AB karar alıcılarına ulaşarak, AB’ne ilişkin temel ekonomik konularda etkin rol oynamaktır.
EUROCHAMBRES toplam üye sayısı 46’dır. 45 üye ülke, 1 uluslar arası kuruluş olmak üzere, 2.000 bölgesel ve yerel oda ile 19.000 milyondan fazla Avrupalı girişimciyi temsil etmektedir.
İş Dünyası, 28 Nisan 2018 07:43
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
İzmit ve Gebze’de Ramazan ayına özel her gün onlarca etkinlik
Buna İmamoğlu'nun cezaevinden açıklama yapmasından da rahatsız oluyorlar denir!
Ramazan'da zincir marketlerde indirim!
Erdoğan'ın seçimde verdiği sözleri çiğnedi!
Kocaeli’de bir kez daha Basketbol Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Ramazan kolisi yüzde 1500 zamlandı
