Cankurtaranların yaza hazırlanıyor
Gündem, 02 Nisan 2018 22:25Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM yeni yaz sezonu için çalışmalarını başlattı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde faaliyet gösteren KOSKEM, Kocaeli sahillerinde boğulma vakalarına karşı her yaz görev yapıyor. İtfaiye personeli ve gönüllü kuruluşların yer aldığı cankurtaranlık hizmeti boğulma vakalarını ortadan kaldırdı. Gün boyu sahillerde boğulma vakası gözlemleyen cankurtaranlar, olası durumlara anında müdahale ederek hayat kurtarıyorlar. Vatandaşlar ise cankurtaranların görev yaptığı sahillerde gönül rahatlığıyla suya giriyorlar.
KOORDİNASYON TOPLANTISI
Kısa adı KOSKEM olan Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi, cankurtaran hizmeti için yaz öncesinde bir dizi koordinasyon toplantısı gerçekleştirerek hizmetin daha sağlıklı yürümesi amacıyla ön çalıma yapıyor. Bu kapsamda cankurtaranlık hizmetine katılacak tüm kurum kuruluş ve STK’larla toplantı yapıldı. Toplantıya Kocaeli İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Gebze Teknik Üniversitesi Kültür Sağlık Spor Dairesi Başkanı Hamit Yıldırım, AFKOM yöneticileri, Kocaeli gönüllü itfaiyeci sorumluları, Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Yüdak Arama Kurtarma Kulübü katıldı.
10 SAHİL BÖLGESİ
Toplantıda sahillerde görev alacak cankurtaranların dikkat edecekleri huşular ele alındı. Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti; 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, bugün itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli plajı, Darıca Bayramoğlu Halk plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise (Cebeci Halk plajı, Kerpe Halk plajı, Kumcağız Halk plajı, Sarısu Halk plajı, Seyrek Halk plajı, Bağırganlı Halk plajı) olmak üzere 10 bölgede çalışma yapacak.
9 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK
Bu yıl KOSKEM’in sahillerde cankurtaran bulunduracağı yaz deniz sezonu 9 Haziran’da başlayacak. Sezon 16 Eylül’de de sona erecek. Cankurtaranlar yaz boyunca Kocaeli sahillerinde tam donanım ve ekipmanla hayat kurtaracaklar.
Gündem, 02 Nisan 2018 22:25
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
